Zanimljivosti

Evo kako da odredite oblik vašeg tijela i povećate samopouzdanje u sebe!

Lako je se obući kada znate kakva će odjeća izgledati dobro i učiniti da se osjećate samouvjereno. Nakon što odredite svoj oblik tijela, kupnja odjeće postaje lakši i učinkovitiji proces jer ćete početi shvaćati koje će vam siluete najbolje pristajati.

Pravokutnik

Pravokutni tip tijela je najravniji oblik. Ovaj tip tijela često se opisuje kao atletska građa, jer žene koje se poistovjećuju s njim imaju crte sličnih širina. Pravokutna tijela sastavljena su od slične širine ramena, poprsja i bokova. Ako niže žene imaju pravokutni tip tijela, to može rezultirati time da izgledaju niže i deblje nego što zapravo jesu. Kako biste utvrdili jeste li pravokutnik, izmjerite širinu ramena, poprsja i kukova. Ako su sve vaše mjere slične za svako područje, najvjerojatnije imate oblik pravokutnika. Pronađite odjeću koja vašem tijelu daje više figuru pješčanog sata ako se želite boriti protiv kutijastog oblika ili razbiti svoju odjeću slojevima i različitim proporcijama odjeće.

Obrnuti trokut

Pri određivanju tipa tijela, obrnuti trokut je naopako okrenuti trokut koji se opisuje kao bilo koji oblik tijela s većim proporcijama na vrhu nego na dnu. Ovo je još jedan atletski oblik jer su struk i noge znatno manje širine od poprsja i ramena. Za ovaj tip tijela izmjerite punu širinu svojih ramena, poprsja i bokova. Ako su vam poprsje i bokovi približno iste širine, ali je vaš struk znatno manji broj, imate oblik tijela u obliku obrnutog trokuta. Prilikom odabira odjeće za ovaj tip građe istaknite donju polovicu i izdužite noge golim cipelama.