Zanimljivosti

AKO UGLEDATE NOVČIĆ U BRAVI VAŠEG AUTOMOBILA ODMAH ZOVITE POLICIJU: Neko vam pokušava ukrasti auto

Danas postoji mnogo inovativnih i domišljatih načina i metoda kojima se lopovi služe kako bi ukrali automobile.

Sa svim trikovima dostupnim na internetu, nikad nije bilo lakše izvesti neki trik i dokopati se nekih stvari kao što je na primjer auto. Na svu sreću, internet ima i onu drugu stranu koja postoji kako bi nas upozorila na eventualne opasnosti koje nam prijete.

Foto: Pixbay

Za one oprezne vozače koji žele da izbjegnu da im auto bude ukraden, ovaj trik sa novčićem može da bude znak upozorenja.

Obratite pažnju na parkirališta bez video nadzora

Očigledno je da će kradljivci automobila raditi nečujno i na parkiralištima bez nadzora dok ste možda na poslu ili u kupovini. Lopov jednostavno ostavi novčić u bravu vašeg autombila. Na taj način vrata se neće pravilno zaključati.

Kad se vozite kući. Lopov će vas pratiti i kada dođe noć, voila!!! Ulazi u vaš auto jer vrata nikada nisu bila zaključana.

Foto: Pexels

Pažljivo provjerite automobil i obavijestite policiju ako pronađete novčić

Svaki put kada pristupite svom automobilu nakon što je bio parkiran duži vremenski period, obavezno ga detaljno pregledajte; potražite novčiće zaglavljene u bravama.

Ako slučajno vidite novčić zaglavljen u vratima vašeg automobila, odmah obavijestite policiju. To znači da u tom području djeluju kradljivci automobila, piše deveev.net.

Pravovremena akcija i informacije nadležnim organima bez sumnje će spriječiti takve aktivnosti u budućnosti.