Zanimljivosti

10 svakodnevnih stvari koje ste cijelo vrijeme pogrešno koristili

Svakodnevno posuđe, roba i stvari koje ne koristimo na predviđeni način. Nikada zapravo nismo pročitali priručnik s uputama, priznajte. Većinu vremena jednostavno koristimo te stvari prirodno, što znači kad god i kako god želimo. Ali što ako bismo ove nevjerojatno sveprisutne proizvode upotrijebili na predviđeni način? Donosimo ih 10 koji će vas iznenaditi spoznajom da ih cijeli život koristite nepravilno.

Mikrovalna pećnica

Image by Albert-Paul from Pixabay

Pokušajte tanjur staviti uz jedan od uglova, a ne u sredinu ako često primjećujete da se hrana u mikrovalnoj pećnici neravnomjerno zagrijava (rubovi su vrući, a sredina hladna). Pomoću ovog brzog savjeta možete ravnomjerno zagrijati obrok.

Plastična čaša

Foto: depositphotos.com

Za vrijeme praznika crvene plastične šalice obično su vrhunac. Osim toga, crte koje možemo vidjeti na njima povezane su s tim slavljima. Suprotno onome što možda mislimo, njihova namjera nije poboljšati prianjanje ili čak biti dio dizajna. Ovo su mjerne linije. Oni određuju koliko bi trebalo poslužiti na temelju onoga što pijete, koliko bi sokova djeca trebala piti svaki dan, pa čak i koliko bi trebalo koristiti tekućine za ispiranje usta.

Mašina za pranje rublja

Foto: depositphotos.com

Stavljanje prašaka za rublje na rublje može ih učiniti potpuno neučinkovitima. Ispravna tehnika je prvo ih staviti u perilicu, a zatim odjeću na vrhu. Inače, perete li odjeću na niskoj temperaturi, moguće je da se prašaku vodi neće potpuno raspasti i da će ostaviti mrlje.

Kolica za kupnju

Foto: depositphotos.com

Kolica za kupnju uključuju kuke koje možete koristiti za držanje vrećica s robom, držanje uspravnih ako sadrže lomljive proizvode ili spremanje dodatnih vrećica ako imate puno namirnica.

Nastavite čitati na stranici 2.