Zanimljivosti

ODRAZ KULTURE: Ovih 8 manira ponašanja morate znati

5. Kako kupovati sa svojom košaricom.

Foto: Brightside.me

Promet u supermarketima, posebno vikendom i praznicima, može biti vrlo užurban. Zato, baš kao i kod vožnje automobila, postoji važno pravilo koje se mora pridržavati – držite se prave. Pomaknite svoja kolica bliže desnoj strani, držite srednji dio prolaza otvorenim za druge kupce. Ako je prolaz preuzak, parkirajte svoja kolica na početku prolaza i hodajte po robu koja vam je potrebna.

6. Kako pričati o svom odmoru.

Foto: Brightside.me

Bolje je izbjegavati spominjanje imena ljudi i mjesta, uključujući adrese, i ograničiti se dijeljenjem općih informacija bez detalja. Na primjer, “Bio sam u kafiću ‘Entrée’ sa svojom prijateljicom Rachel”, treba zamijeniti s “Svratili smo u kafić na ručak.” Na popisu nepoželjnih tema su i zdravlje, politika i vjera.

7. Kako koristiti pribor za jelo.

Foto: Brightside.me

Ako vam slučajno ispadne vilica ili žlica, nemojte ih tražiti ispod stola. Zamolite konobara ili domaćina događaja da vam nabave novi. Također, pribor za jelo koji ste počeli koristiti ne smije dodirivati stol. Možete ga staviti samo sa strane tanjura, ali ne i na stolnjak.

Još jedna stvar koju treba zapamtiti je da ne biste trebali rezati cijeli obrok na male komadiće. Vjeruje se da se na taj način hrana puno brže hladi i gubi okus. Bolje je rezati komad po komad i odmah jesti.

8. Kako iscijediti limun u javnom prostoru.

Foto: Brightside.me

Teško je odoljeti iskušenju da iscijedite krišku limuna kako biste svom čaju dali notu citrusa. Međutim, često pritom ne razmišljamo o onima oko sebe. Pravila lijepog ponašanja kažu: iscijedite limun jednom rukom dok ga drugom pokrivate dok ga cijedite u čašu, kako ne biste slučajno poprskali sok u oko svom prijatelju za stolom.

Koji biste još važan savjet o ponašanju dali ljudima? Postoji li nešto važno što smo možda propustili?