Zanimljivosti

9 najbogatijih političara na svijetu: Možete li pogoditi neto vrijednost ruskog predsjednika Vladmira Putina?

Biti političar nije svačija igra. Ali kad postanete političar najviše razine, od vas se automatski očekuje da budete u izvrsnoj financijskoj situaciji. Evo nekih od najbogatijih političara na svijetu. Neto vrijednost Vladimira Putina je nevjerojatna.

Mohammed bin Salman

Foto: wikipedia.org

Ovaj prijestolonasljednik Saudijske Arabije jedan je od najbogatijih ljudi na svijetu i to nije nikakvo iznenađenje. Od 2022. neto vrijednost Mohammeda bin Salmana iznosi 10 milijardi dolara. On je gotovo najveći autoritet u svojoj naciji.

Šejh Mohammed bin Rashid al Maktoum

Foto: wikipedia.org

UAE su jedna nacija u kojoj svi žele biti. Premijer ove nacije nije samo jedan od najbogatijih u svojoj zemlji nego iu svijetu. On je vlasnik 99,67% Dubai Holdinga i tip odgovoran za one stvarno cool otoke palmi koje je napravio čovjek u Perzijskom zaljevu. Njegovo trenutno neto bogatstvo iznosi 14 milijardi dolara.

Šeik Khalifa Bin Zayed Nahyan

Ako je premijer jedan od najbogatijih, kako predsjednik može ostati iza njega. Neto bogatstvo šeika Khalife Bin Zayeda Nahyana iznosi otprilike 18 milijardi dolara. Ovo je puno novca, zar ne?

Sultan od Bruneja

Foto: wikipedia.org

Ovaj čovjek je poznat, prilično ozloglašen jer radi mnogo nasumičnih stvari. Bilo da se radi o masovnom plaćanju njegovog frizera ili njegovom nevjerojatnom voznom parku. Njegova se neto vrijednost procjenjuje na ludih 20 milijardi dolara.

Princ Alwaleed Bin Talal Alsaud

Foto: wikipedia.org

On je saudijski poslovni magnat, investitor i filantrop koji je rođen u Rijadu, Saudijska Arabija. On je dio saudijske kraljevske obitelji i istaknuta figura u saudijskoj politici. Njegova neto vrijednost također iznosi 20 milijardi dolara.

Nastavite čitati: