Zanimljivosti

7 stvari koje ćete pronaći samo u tipičnom britanskom domu!

PROZORI!

Foto: Briggtside.me

Kome se ne sviđa ovakav slatki prozor, zar ne? Ali toliko je čudan da je vrlo neobičan stil u većini naših kuća. Ovaj dizajn je tipičan britanski tradicionalni dizajn doma gdje imate mali prostor za sjedenje pored prozora i možete sjediti, pijuckati malo čaja i gledati kako svijet prolazi!

VRATA SE OTVARAJU PREMA UNUTAR!

Foto: Briggtside.me

Većina domova još uvijek to održava! Dok ostatak svijeta ima vrata koja se otvaraju prema van, Britanija ima obrnuto. Ako ste u kući i krenete otvoriti vrata, vaša će se vrata otvoriti prema vama, a ne prema posjetitelju. Ako ovo već niste znali, možda ćete potrošiti neko vrijeme na otkrivanje ove čarolije!

GDJE JE PERILICA RUBLJA?

Foto: Briggtside.me

U redu, ovo je čudno, ali neobično nešto što bi svatko od nas trebao implementirati. U Britaniji postoji pravilo – Vaše električne utičnice moraju biti 10 stopa udaljene od mjesta za kupanje/pranje.

Budući da su britanske kuće stvarno kompaktne i male, to postaje problem. Dakle, perilice su obično u kuhinjama ili negdje drugdje!

ZA LJUBAV PREMA TEPISIMA!

Foto: Briggtside.me

Britanci vole svoje tepihe. Možda je jedan od glavnih razloga za to taj što je Britanija uvijek svježa i vjetrovita. Lijepo je vratiti se kući i hodati po mekim, ugodnim tepisima za razliku od hladnog poda. Samo zbog toga ne štede ni svoje kupaonice. Ovo je prilično čudno, ne mislite li?