Život

Kada ona ode, shvatit ćete da vam je mama bila jedini pravi prijatelj, evo zašto

Mama; Nijedna riječ ne može opisati koliko je mama nevjerojatna. Ne samo da nas drže u svojoj utrobi 9 mjeseci, već su i prve koje će nam pokazati svijet upoznajući nas s našim tatom i cijelom našom obitelji.

Sasvim je prirodno da toliko volimo svoje majke i imamo tako dubok pozitivan odnos s njom. Međutim, uvijek je doživljavamo kao roditelja, a ne kao prijatelja. Kad vidite nekoga poput svog roditelja – kao neku vrstu autoritativne figure – počinjete skrivati stvari od njih. Ne objašnjavate svoje probleme niti razgovarate s njima slobodno.

Međutim, na kraju počnete shvaćati da je vaša mama najbolja prijateljica koju možete imati.

U početku biste se mogli ustručavati razgovarati o različitim stvarima sa svojom majkom. Ali na kraju, kad izgubiš majku, počinješ shvaćati koliko ti je bila važna. Saznat ćete da je vaš odnos s majkom možda najvažniji od svih odnosa koje ste ikada imali.

Kako budeš stario, sve ćeš se više približavati svojoj majci. Počet ćete dijeliti stvari o svom životu i biti potpuno iskreni o njima. Također će vam biti stalo do nje više nego ikada. Možda čak shvatiš kakav si bio zločest kad si bio mlad i koliko si joj to teško činio. Možda sada možete reći da vam je žao.

Kada ona ode, shvatit ćete da vam je mama bila jedini pravi prijatelj

Ako se osjećate usamljeno i trebate pomoć, možete je nazvati i ona će biti tu za vas. Uostalom, ona je vrhunac bezuvjetne ljubavi. Možete čak razgovarati s njom cijelu noć, a da niste svjesni, a ona će vas slušati, nikad vas ne prekidajući i govoreći vam koliko je kasno. Brine se za tebe više nego što možeš zamisliti.

Kad vam majka umre, počet ćete shvaćati kakvu je prazninu ostavila za sobom. Ali onda, više neće biti vremena za razgovor, ispričavanje i dijeljenje kvalitetnog vremena s njom. Dakle, sada je vrijeme da podignete slušalicu i dogovorite sastanak. A ako nemate vremena, samo razgovarajte preko Skypea ili telefona.

Ona vas je učinila onim što jeste i osigurala vam da smireno prolazite kroz sve uspone i padove svog života. Čak i kada ste se možda borili, ona se pobrinula da imate osmijeh na licu.

Kad ste se nakon prvog prekida valjali u svojoj sobi, ona je bila ta koja vas je tješila. Ona ti je zavezala zavoj na ranu kad si pao s motora. Ako si bio bolestan i nešto ti je trebalo, samo si trebao nazvati i ona je bila tu za tebe.

Oduvijek je željela vidjeti najbolje u vama i zato vas je ohrabrivala da tražite najbolje – rekla vam je da je nebo granica za vas. Ona ima puno iskustva u ovom svijetu, i ako se borite s nečim, ona vam uvijek može pomoći.

Tvoja majka nije dječak ili djevojčica koji te ostavljaju kad postanu teška vremena, ili kolegica s posla koja te iz nekog razloga ostavlja na cedilu. Ona će biti uz vas i pobrinuti se da preživite, čak i ako prolazite kroz lošu fazu.

Sada, ona je starija, možda vam više neće biti na raspolaganju kao što je bila prije.

Ali čak i u ovim godinama, njezina je ljubav prema tebi jednako zrela kao što je bila u ljetima za tvoj rođendan kada te je ganjala oko stola i pripremala ukusne kolače za tebe i prijatelje koje si pozvao k sebi. Ona je zauvijek mlada u svojoj ljubavi prema tebi – baš kao i prvog dana kad je poljubila tvoje gipke tek rođene obraze.

I kad mama zadnji put udahne, sve će ti se na kraju vratiti. Samo se nadaj da se neće pokazati kao stvar za žaljenje.