ZanimljivostiŽivot

Ova vozačica autobusa nije više mogla da gleda, a da ne napiše poruku roditeljima šta njihova djeca rade, pismo je postalo viralno

U Princetonu, New Jersey, vozačica autobusa napisala je poruku roditeljima grupe braće i sestara u svom autobusu.

Osjećala se prisiljenom napisati poruku nakon onoga što je uhvatila dvoje djece kako rade u autobusu i osjetila je da više ne može šutjeti. Sada je neočekivano postalo viralno.

Neka su djeca dobra prema drugoj djeci, ali neka su jednostavno okrutna prema onima koji su nešto drugačiji od njih, a da to i ne misle.

Šale mogu biti povrijeđene, a neka djeca toga nisu svjesna. Njihova netaktična usta i izravna zapažanja mogu se iskoristiti da se kažu uvredljive stvari i emocionalno obore druga djeca.

Mnogi ljudi vjeruju da način na koji djeca reagiraju i ponašaju se prema drugima često ovisi o stilu roditeljstva koje dobivaju od kuće. Djeca imaju mozak koji je poput spužve. Što god vide od svojih odraslih, lako mogu pratiti, ne znajući je li to ispravno ili pogrešno.

Kada je vozačica autobusa po imenu Cindy Clausen vidjela kako se dva učenika ponašaju prema djetetu, znala je da mora učiniti nešto što prije obično ne radi.

Umjesto da se rugaju dječaku s invaliditetom, ova djeca – brat i sestra, sprijateljili su se s njim i učinili da se osjeća kao da pripada njima. Zamolili su ga da sjedne s njima, ponudili mu pomoć pri ulasku i izlasku iz autobusa te su ga poticali da priča o tome kako mu je prošao dan. Za Cindy je bilo jasno da im roditelji ove djece pokazuju pravi način ophođenja jedni prema drugima kod kuće.

Cindy smatra da ovu djecu treba pohvaliti za svoje postupke. Annaliese i Jorge vrlo su dobar model drugoj djeci u njezinom autobusu i to ne bi trebalo ostati nezapaženo. Cindy je napisala pismo i poslala ga kući s njima, ali prije nego što im ga je predala, prvo ga je podijelila s Facebook stranicom Love What Matters i nije dugo trebalo da njezina objava postane viralna.

Cindy je svoje pismo započela govoreći roditeljima koliko su Annaliese i Jorge lijepi. Ona vjeruje da to može doći samo od kuće. Kazala je da strpljenjem i vodstvom roditelja te davanjem dobrog primjera svojoj djeci ova djeca slijede sve ono što se kod kuće uči. Također je napisala:
“Imam dijete u autobusu po imenu Jackson. Oboje vaše djece pokazalo mu je toliko suosjećanja i podrške. Svaki dan vaša djeca pitaju mogu li sjediti s Jacksonom. “

Ova su djeca pokazala suosjećanje i podršku dječaku u autobusu po imenu Jackson. Ima nekih poteškoća s hodanjem i potrebno mu je neko vrijeme da dođe do svog sjedala. Također je podijelila da je tijekom tog dana Annaliese pogledala dječaka i rekla: “Hajde Jacksone, možeš ti to.” Ima dana kada je Jackson malo tužan dok ulazi u autobus, ali čim ugleda svoje prijatelje Annaliese i Jorgea, nasmiješi se!

Pismo je završila riječima:
“Znam da znaš koliko su ti djeca divna, ali htjela sam da znaš da se to vidi!”

Annaliese i Jorgeovi roditelji bili su presretni kada su čuli da su njihova djeca dobra prema drugima. Također im je drago što su lekcije koje su podučavali primijenjene posebno u ovakvim životnim situacijama. Kao roditelji, nisu mogli biti ponosniji na svoju djecu. Annaliese i Jorge daju nam nadu da se, bez obzira na to koliko su roditelji zauzeti svojim životima, djeca odgajaju s dobrim manirama. Ova obitelj treba biti dobar primjer ostalim obiteljima iz cijelog svijeta. Nadajmo se da još uvijek ima druge djece koja bi se lijepo ponašala prema nekome tko je malo drugačiji od njih.