ZanimljivostiŽivot

Svaka žena ga ima u torbi, a ne zna za šta još može da ga iskoristi!

Balzam za usne se obično koristi kako bi se zaštitile i njegovale usne te kako bi se omekšale. Ovaj mali kozmetički proizvod ima i druge funkcije koje nisu toliko poznate.

Suha koža na laktovima je čest problem, a ponekad može biti toliko gruba da peče. Nedostatak vitamina A i B skupine može biti uzrok ovog problema. Ako vam ponestane kreme za tijelo, balzam za usne može pomoći. Nanesite ga na prst i istrljajte na lakat kako bi ga nahranili i omekšali.

Obrve su ukras svakog lica, stoga je važno da budu pravilno oblikovane i uredne. Ako su vaše obrve “divlje” i teško ih ukroćujete, balzam za usne može biti rješenje.

Nanesite malu količinu balzama na prst i nježno prođite kroz obrve. Balzam će djelovati kao fiksator i pomoći da obrve ostanu uredne.

Vezani članci:
Neki ljudi to rade već godinama: Što biste trebali znati o spavanju bez donjeg rublja.

Posjekotine od brijanja mogu biti bolne i neprijatne, posebno ako obilno krvare. Nanesite malo balzama na mjesto gdje ste se posjekli kako bi zaustavili krvarenje i nahranili kožu.

Ponekad može biti teško skinuti prsten s prsta. Ako se nađete u takvoj situaciji, nanesite malo balzama na kožu prsta i lagano okrećite prsten. Balzam će pomoći da prsten lakše klizi i lakše ćete ga skinuti.

Balzam za usne može poslužiti i kao podmazivač za ladice. Kada se ladica teško otvara, nanesite malo balzama na kotačić u mehanizmu kojim se ladica pomiče. Balzam će pomoći da ladica lakše klizi pri otvaranju i zatvaranju. Iako zvuči nevjerojatno, ovaj trik zaista djeluje!