ZanimljivostiŽivot

Ovako izgleda savršeno žensko tijelo prema nauci, slažete li se?

Sklonite se, supermodeli! Vrijeme je da proslavimo pravu definiciju savršenstva, a ona dolazi u obliku fantastične Kelly Brook i njezine zaobljene, punije figure. Recite zbogom restriktivnim standardima ljepote i pozdravite novo doba tjelesne pozitivnosti. Kelly dokazuje da obline nisu samo lijepe, već su i blistave. Dakle, neka ona posluži kao podsjetnik da ljepota dolazi u svim oblicima i veličinama.

“Idealno” žensko tijelo se uvijek mijenja.

Foto: East News

Od bezvremenske privlačnosti Marilyn Monroe do mršave siluete koju su popularizirale manekenke poput Kate Moss, standardi ljepote kontinuirano su se razvijali. Ideali ljepote neprestano se redefiniraju, kao i ideja o “savršenom tijelu”. Od Elizabeth Taylor do Kim Kardashian, dugo se idealnim ženskim tijelom smatrao pješčani sat s oblinama, proporcija oko 36-24-36 inča.

Nove studije otkrivaju da je Kelly znanstveno savršena.

Foto: East News

Međutim, novije studije osporile su tradicionalnu figuru pješčanog sata kao najsavršeniju. Umjesto toga, Sveučilište u Teksasu otkrilo je da je idealna žena vijugavog tijela punijeg oblika. Otkrili su da savršeno tijelo ima BMI od 18,85 s poprsjem od 93 cm, strukom od 61 cm i bokovima od 87 cm. Druga je studija pokazala da je omjer bokova i struka važan, a idealan je 0,65–0,75.

Britanska glumica i manekenka, Kelly Brook, sa svojim BMI-jem od 18,5 i tjelesnim mjerama gotovo se uklapa u ove idealne proporcije tijela. I njezin omjer bokova i struka također odgovara idealnom rasponu, prema muškarcima.
To znači da je njezino tijelo, koje društvo danas može nazvati blago punašom, idealne veličine i oblika.

Najsavršenije tijelo danas

Foto: East News

Na kraju dana, pronalazak savršene ženske figure bio je stalan izazov. Ono što možemo nazvati idealnim oblikovano je znanstvenim istraživanjima, društvenim utjecajima i promjenjivim modnim trendovima, kao i kulturnim pogledima na idealan oblik tijela. I ubrzo postaje jasno da je definicija ljepote subjektivna i složena, te uključuje čitav niz oblika i veličina tijela.

Ovo najnovije shvaćanje da je malo punija figura savršenija od drugih naglašava važnost prihvaćanja različitosti i prepoznavanja da ljepota ne poznaje jedinstveni kalup. Svako tijelo ima svoju ljepotu i priču koju zaslužuje pokazati, bez obzira na veličinu i proporcije.

I naravno, moramo spomenuti fenomenalnu Ashley Graham i njezin rad na revoluciji modne industrije kao modela veće veličine. Jeste li znali da je nominirana za najseksi ženu svijeta 2023. godine, ispred zvijezda poput Margot Robbie, Emily Ratajkowski i mnogih drugih?