Novosti

Sigurno ste već vidjeli aluminijumske folije na balkonima, evo zašto ih ljudi masovno postavljaju!

Golubovi su često neugodne ptice, posebno ako živite u gradu.

Često se zadržavaju na balkonskim ogradama ili terasama, ostavljajući iza sebe neugodne “poklone” s kojima je teško izaći na kraj, izvještava Novi list. Međutim, kako možemo držati ove ptice podalje od našeg okruženja i otjerati ih, a da im ne naškodimo?

Na tržištu postoje zamke i učinkoviti kemijski proizvodi, ali mi nudimo puno sigurnije i prije svega neškodljivo rješenje. Sve što vam treba je vrlo jednostavna aluminijska folija.

Ovaj proizvod može pretvoriti ogradu vašeg balkona u ogledalo koje reflektira sunčeve zrake. Svim pticama, a ne samo golubovima, obično smetaju blještavi odsjeci koji im zasljepljuju oči i ostavljaju ih dezorijentiranima.

Zbog toga je postavljanje reflektirajuće površine na vašu terasu izvrsna metoda za sprječavanje njihovog približavanja. Možete omotati trake aluminijske folije oko balkonskih ograda kako biste držali golubove i druge ptice podalje.

Također možete koristiti već korištenu foliju (pod uvjetom da je oprana i bez ostataka hrane koji bi mogli privući kukce i druge male životinje).