MozgaliceZanimljivosti

Ako zavrtimo zupčanik A, u kojem pravcu će se okrenuti zupčanik B?

Samo ljudi s oštrim umom mogu riješiti ovu mozgalicu za 11 sekundi.

Vizualni izazovi su igre koje testiraju vaše kognitivne vještine i vizualnu percepciju. Mogu biti u obliku slika koje skrivaju predmete ili riječi, labirinta koji se moraju riješiti, zagonetki koje se moraju sastaviti, između ostalog.

Dok ih rješavate, možete razviti svoje vještine zapažanja i sposobnost da se usredotočite na detalje. Sjajan su način da stimulirate svoj mozak i ostanete mentalno aktivni, a mogu biti i zabavan oblik zabave, ali mogu biti i koristan alat za poboljšanje vaših kognitivnih sposobnosti.

Studije su pokazale da redovita mentalna tjelovježba, poput rješavanja vježbi koje vam edukujsee.com svakodnevno donosi u našem odjeljku ‘mozgalice‘, može spriječiti gubitak pamćenja i poboljšati kognitivne funkcije. Jeste li spremni za svoju dnevnu dozu izazova?

Upute za rješavanje današnjeg izazova

Foto: Brightside.me

Ova zagonetka je stvorena kao mozgalica za testiranje razine vaše inteligencije. Na slici možete vidjeti sedam zupčanika. Prvi je nazvan ‘A’ i rotira suprotno od kazaljke na satu; Vaša je misija pronaći u 11 sekundi ili manje u kojem se smjeru okreće zupčanik na dnu, označen s “B”. Trebali biste pažljivo pogledati sliku prije nego odgovorite na ovu zagonetku jer odgovor nije tako jednostavan kao što mislite.

Ovdje pogledajte rješenje vizualnog izazova

Ako pažljivo promatrate kretanje svih kotača nakon kretanja kotača A u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, primijetit ćete da će se kotač B pomaknuti u smjeru kazaljke na satu.

Foto: Brightside.me