Zanimljivosti

Testirajte vaš IQ: Koja boca će se prva napuniti vodom?

U ovom vizualnom izazovu predstavljena je slika s nekoliko boca povezanih s izvorom vode. Izazov je u 15 sekundi prepoznati koji će prvi napuniti.

Danas vam predstavljamo vizualni izazov mjerenja razine inteligencije u kojem ćete vidjeti sliku s nekoliko boca koje su cijevima povezane s izvorom vode. Izazov je da u roku od 15 sekundi odredite koji će se od sedam spremnika prvi napuniti.

Isprva se čini kao lak zadatak, ali to je zapravo vježba koja će staviti vaše vještine zapažanja, logičkog zaključivanja i sposobnosti zaključivanja na test. Morat ćete obratiti pozornost na nekoliko stvari, kao što su veličina i oblik boca, brzina protoka vode i količina vode koja se već nalazi u svakoj boci.

Foto: jagranjosh

Ova je aktivnost sjajan način da pokrenete svoj mozak i izazovete sami sebe. Jeste li spremni prihvatiti izazov i testirati svoj IQ? Zatim pažljivo pogledajte sliku i odaberite mudro prije nego istekne vrijeme! Kao napomenu, odgovori na ovu mozgalicu dani su odmah ispod pitanja, stoga pazite da ne skrolate predaleko i varate!

Foto: jagranjosh

Pogledajmo 7 boca jednu po jednu. Voda iz boce broj 1 prvo će poteći u bocu broj 2, a zatim u bocu broj 3. Ako bolje pogledate, cijev koja povezuje bocu broj 1 i bocu broj 2 je začepljena. Dakle, voda neće stići ni do boca broj 6 i 4. Sada će voda teći samo u bocu broj 3. Boca broj 5 i broj 7 spojene su na tu bocu; međutim, cijev koja povezuje bocu broj 3 i bocu broj 7 je blokirana. Dakle, prva će se napuniti boca broj 5.