Život

Prirodni trik za čist WC: Mirisne kuglice bez hemikalija i puno svježine!

Kako prirodno očistiti i osvježiti WC školjku bez hemikalija? Saznajte genijalnu ideju s web stranice uspesnazena.com koja uključuje domaće mirisne kuglice.

Da biste napravili mirisne kuglice, trebat će vam soda bikarbona, limunska kiselina (limuntus) i omiljeno eterično ulje. Preporučuje se intenzivan miris s antibakterijskim svojstvima poput lavande, naranče, mente ili limuna. Za pripremu trebat će vam duboka zdjela, lopatica, raspršivači i silikonski kalupi (ako ih imate).

Evo kako pripremiti mirisne kuglice za WC:

Pomiješajte 2,5 dijela sode bikarbone s 1 dijelom limunske kiseline i dodajte 25-30 kapi eteričnog ulja. Na primjer, možete koristiti 100 g limunske kiseline, 250 g sode bikarbone i 50 kapi eteričnog ulja naranče za dobivanje 20 kuglica. Vrijeme pripreme je otprilike 20 minuta.

U dubokoj zdjeli dobro promiješajte sodu i limunsku kiselinu. Dodajte eterično ulje i ponovno promiješajte. Možete dodati i boju u prahu ili ostaviti smjesu bezbojnom.

U raspršivač naspite prokuhanu ili filtriranu vodu.

Ključni trenutak je prskanje smjese iz raspršivača i miješanje. Pazite da smjesa bude samo lagano navlažena, a ne previše vlažna. Prskajte i miješajte desetak puta.

Prebacite pripremljenu smjesu u silikonske kalupe pomoću lopatice ili rukom (koristite rukavice). Možete oblikovati i loptice ako nemate silikonske kalupe.

Neka se kuglice suše na sobnoj temperaturi 3-4 sata.

Čuvajte kuglice u plastičnoj kutiji ili staklenoj tegli.

Jednostavno ubacite kuglicu u WC školjku. Tijekom “vrenja” kuglica će čistiti, osvježiti i dezodorirati zrak u WC-u.

Rezultat: čista WC školjka i mirisna kupaonica.

Kuglice možete izlagati u kupaonici kako bi lijepo mirisale (10-15 dana), a kada izgube miris, samo ih ubacite u WC školjku.