Optička iluzijaŽivot

TEST LIČNOSTI: Ono što ste prvo vidjeli na slici otkriva sve o vama! Uspješnost testa je zapanjujuća!

Strah je prirodna reakcija na potencijalnu opasnost. No, naša unutarnja svijest može povezivati neobične simbole s tom potencijalnom opasnošću zbog prisutnosti neriješenih emocija u našem podsvjesnom umu.

Slika koja je prikazana ima poseban značaj za analizu vaših dubokih, skrivenih strahova.

Sama slika djeluje na vaš podsvjesni um, povezujući figure s osjećajem straha, zbog skrivenih poruka lubanje koje simboliziraju strah, piše Life coach code.

Ova slika oslobađa zapis straha u vašem nesvjesnom umu. Prva figura koju primijetite otkriva mnogo o vašem najvećem strahu, budući da ju povezujete s ovim podsjetnikom iz vašeg nesvjesnog uma.

Psihoanalitički test je jednostavan i brz, a njegova učinkovitost je iznenađujuća. Pogledajte sliku, odaberite figuru koja vas najviše privlači i pročitajte ispod što to znači.

Nemojte se previše zadržavati u razmišljanju!

Što ste primijetili prvo?

1. Djevojčica

Ako je djevojčica bila prva figura koju ste primijetili na slici, vaši strahovi imaju korijene u potisnutim osjećajima iz djetinjstva.

Postoji niz različitih događaja koji mogu obilježiti dječji um. Ako ti događaji nisu bili pravilno obrađeni, mogu se očitovati u odrasloj dobi kroz strahove, ovisnosti, kognitivne obrasce i neprikladne želje.

Vaš odnos s majkom od velike je važnosti za emocionalni razvoj. Ako ste kao dijete bili odvojeni od majčinske figure ili ako niste dobili dovoljno ljubavi u ranom djetinjstvu, moguće je da se ti osjećaji nesvjesno projiciraju kroz vaše strahove.

Na taj način, možda osjećate strah u donošenju odluka ili se bojite preuzeti odgovornost.

Trauma se ne mora dogoditi samo u kasnom djetinjstvu, nego može potjecati i iz dojenčadi ili čak iz perinatalnog razdoblja, kao i tijekom trudnoće ili porođaja.

2. Leptir

Leptir je jedan od simbola koji se obično povezuje s pozitivnim značenjem. No, postoji dublje, nesvjesno značenje ovog simbola koje proizlazi iz tamnijeg mjesta.

Prema tumačenju snova, leptir simbolizira prilike i početke.

Šareni i svijetli leptir predstavlja nadu u nove početke u životu, dok jednobojni leptir povezuje se s propuštenim prilikama.

Duhovno gledano, ovaj simbol predstavlja prijelaz duše nakon smrti. Leptir vodi u svijet mrtvih.

Ako ste primijetili leptira kao prvu figuru na ovoj slici, vaši nesvjesni strahovi potječu od straha od smrti, ili pak straha od promašenih prilika. Možda se također odupirete suočavanju s potisnutim osjećajima tuge za voljenima koji više nisu s vama.

Možda će vas zanimati:

TEST LIČNOSTI: Izaberite kuću koja vas najviše privlači i otkrijte zašto nemate sreće i uspjeha u životu!

3. Jagoda

Jagoda je postavljena usred slike, nešto veća od stvarne veličine, simbolizirajući srce. Od davnina, jagoda je bila simbol ljubavi, ali također nosi i simboliku povezanu s ljubavnim ranama.

Postoji legenda koja kaže da je zbog Adonisove smrti božica Venera plakala bez prestanka, a svaka suza koja je pala na tlo pretvorila se u jagodu.

Ako je jagoda bila prva figura koju ste primijetili, ono što tražite leži u vašem srcu. Vaš najveći strah dolazi od nesvjesnog otpora prema ljubavi.

Izvor ovog straha i emocionalnog otpora prema nečemu tako prelijepom kao što je ljubav često proizlazi iz djetinjstva i načina na koji su naši roditelji izražavali svoje osjećaje jedno prema drugome. Također, može biti posljedica bolnih razočaranja u jednom od vaših prvih odnosa.

Prevelika veličina jagode otkriva koliko ljubavi zadržavate u sebi, a bojite se dati je jer mislite da će vas to dovesti do kazne.

4. Pauk

Pauk je jedan od najčešćih strahova među ljudima i ima evolucijsko podrijetlo kao mehanizam preživljavanja protiv malih opasnosti okoline.

No, simbolika pauka potječe iz dubokog nesvjesnog straha da okolina nije sigurna.

Ako je pauk bio prva figura koju ste primijetili, to znači da se vaši nesvjesni strahovi pojavljuju zbog osjećaja nesigurnosti u vašem okruženju.

Uvijek ste u potrazi za detaljima i skloni pronalasku opasnosti čak i na najsigurnijim mjestima. Takav stalni osjećaj opreza sprječava vas da se potpuno prepustite lijepim i sretnim trenucima. Možda se često borite s anksioznošću i napadima panike.

Ovaj nesvjesni strah često proizlazi iz preaktivanog rada amigdale u kombinaciji s anksioznim ponašanjem. Možda ste odrasli među ljudima koji previše brinu ili ste sami razvili takav obrascima ponašanja.

 

5. Drveće

Stablo predstavlja moćan psihološki simbol. Jedan od najboljih testova psihoanalize procjenjuje psihu na temelju načina na koji osoba crta stablo na papiru.

Stablo ima simboliku naših korijena, ali u ovom kontekstu nosi i dublje značenje. Dva stabla koja tvore most vjerojatno ukazuju na unutarnji sukob koji još nismo uspjeli riješiti. To je emocionalna podjela koju ne možemo prevladati.

Ako ste prvo primijetili dva stabla na slici, to znači da vaši najveći strahovi proizlaze iz otpora prema prihvaćanju te unutarnje emocionalne podjele. Bojite se prihvatiti neki dio sebe.

Većina nas dobro poznaje svoje najveće sumnje i nesigurnosti. No, kada ih netko drugi otkrije, to može imati drugačiji učinak.

Stoga bi najbolje bilo potražiti savjet nekoga tko ima vanjsku perspektivu, bez pristranosti ili unaprijed definiranog stajališta, kako bismo mogli drugačije sagledati situaciju. Susret s vlastitom sjenom može biti izuzetno osnažujuća stvar.

6. Medvjedići

Jedan od načina na koji svako dijete uvijek može pronaći utjehu jest zagrljaj medvjedića. To je utočište za svako dijete, mjesto razumijevanja, sigurnosti i topline.

To je ono što medvjedići simboliziraju – prijateljstvo koje pruža bezuvjetno razumijevanje, sigurno mjesto ispunjeno toplinom i ljubavlju.

Međutim, medvjedići na ovoj slici su neobični, a činjenica da ste ih prvo primijetili otkriva nešto zanimljivo. Vi se bojite osjećaja straha.

Taj strah proizlazi iz nesvjesne traume koja se vjerojatno dogodila u vašem djetinjstvu, iz nekog događaja kada ste doživjeli strah i niste mogli pronaći utjehu.

Tu traumu ste duboko potisnuli u svoj nesvjesni um i sada pokušavate izbjeći strah pod svaku cijenu, jer vas podsjeća na trenutak kada ste se osjećali nemoćno i sami. Možda se bojite biti sami ili čak ne možete u potpunosti vjerovati drugima. (atma.hr)