Život

Žene objasnile: Evo zašto nas privlače više nedostupni muškarci, nego oni koji nam se nabacivaju!

Jeste li se ikada zapitali zašto žene često biraju nedostupne muškarce? Dolazi nova godina, vrijeme je za novi spisak želja koje ćete predati Deda Mrazu. Možda ste i vi među onima koje sanjaju o muškarcu iz snova u sljedećoj godini.

Ali zašto se još uvijek privlačite muškarcima koji nisu spremni za vezu? Moje prijateljice su pokušale odgovoriti na to pitanje. Kažu da se uvijek zaljube u one koji ne uzvraćaju ljubav, koji su možda oženjeni, ili koji ne žele ozbiljnu vezu.

Ali zašto odabiru takve nedostupne partnere? Što vas tjera na to da se zaljubite u muškarce s kojima ne možete ostvariti normalan odnos? Nemojte kriviti neke nevidljive sile.

Zapravo, jedini krivac ste vi sami i vaš duboko usađen strah od intimnosti. Pitajte sebe: kako biste se osjećale kada bi vam voljeni muškarac ponudio zajednički život? Osjećate li strah? Možda se plašite razočarati ga, ili da će vas iznevjeriti.

Ako imate takve strahove, ta veza je već unaprijed osuđena na neuspjeh zbog vaših vjerovanja. Strah vas može spriječiti da budete ono što jeste. Možda ste u prošlosti dobijali poruke da niste dovoljno dobri, da niste savršeni, da morate biti drugačiji kako biste bili prihvaćeni.

Moguće je da ste naučile da ljubav i pažnju zaslužujete samo ako ste savršene i poslušne. No, želite biti prihvaćene zbog onoga što zaista jeste. Negdje usput, izgubili ste sebe u potrazi za ljubavlju, a strah od boli od partnera ili okoline je postao prisutan.

Možda će vas zanimati:

Ako žena radi OVIH 5 stvari na početku veze, propast je zagarantovana!

Ako muškarac radi OVIH 7 stvari, znači da je do ušiju zaljubljen u vas!

Moguće je da niste svjesne da živite u skrivenoj patnji, duboko nesretni. Možda ponavljate nesretan scenarij iz prošlosti, nasljedstvo majke ili bake, i svjesne ste da to nije dobro za vas. Možda ste uvjerene da nemate pravo na sreću, da morate trpjeti i šutjeti.

No, zapamtite, svatko zaslužuje svoju sreću, pa tako i vi. Dopustite si da osjetite taj osjećaj. Prepoznajte negativne obrasce iz prošlosti i suočite se s njima. Budite pozitivni i zavolite sebe. Neka vaš život bude ispunjen lijepim stvarima koje vas raduju. Ostvarite svoje snove i dozvolite si da budete vlastiti Deda Mraz!