Novosti

Muškarci najviše bježe od ovih žena, one nisu za svakoga!

Postoji mnogo istraživanja o tome kako muškarci reagiraju na inteligentne žene, ali šta je zapravo istina o tome?

Pametne žene često imaju uspješne karijere i zarađuju više novca. To može predstavljati izazov za muškarce koji se ne osjećaju samouvjereno u svojoj profesiji.

Nekima od nas je važno da dominiramo nad partnerkom, osjećajući se kao zaštitnik i savjetnik. Ako nam ta uloga nedostaje, možemo izgubiti osjećaj svrhe u vezi. Zato mnogi od nas biraju partnerke s kojima se osjećaju sigurnije i samopouzdanije.

S druge strane, manje inteligentni muškarci često biraju žene koje ne nadmašuju njihov izgled. Ako je muškarac samosvjestan, nije mu problem biti snažnijom i pametnijom ženom. Međutim, problemi mogu nastati ako se žena ponaša prema muškarcu kao prema učeniku, što može dovesti do narušavanja dinamike odnosa.

Možda će vas zanimati:

Ako žena radi OVIH 5 stvari na početku veze, propast je zagarantovana!

Ako muškarac radi OVIH 7 stvari, znači da je do ušiju zaljubljen u vas!

Dakle, inteligentne žene neće uplašiti muškarce ako svoju inteligenciju koriste na pravi način i ne nastoje dominirati. Muškarci cijene inteligentne žene kao partnerke i prijateljice, ali kad je riječ o odabiru partnerke za porodicu i potomstvo, neki preferiraju ženu koja ih ne nadmašuje intelektualno.

Važno je da u vezi postoji ravnoteža, poštovanje i razumijevanje između oba partnera.