Novosti

Moćni psihološki trik da uvijek dobijete ono što želite, kako ranije nismo znali!

Kako navedete druge da izvrše ono što vam je potrebno ili što želite? Odgovori mogu biti potencijalno jednostavni, tvrde stručnjaci:

Psiholozi tvrde da je to zapravo vrlo jednostavno – trebate samo strukturirati dijalog na kompetentan način i pridržavati se “ispravnih” gesti tokom komunikacije. U nastavku, donosimo nekoliko preporuka koje su osmislili psiholozi kako biste mogli postići ono što želite.

Stručnjaci preporučuju da, kako biste uspješno naveli druge da izvrše ono što želite, izbjegavate umanjivanje njihovog dostojanstva. Umjesto toga, trebali biste konstantno istaći njihovu važnost i pozitivne osobine. Ako zanemarite ovaj aspekt, postoji opasnost da nećete osvojiti njihovu naklonost i nećete postići svoj cilj.

Psiholozi vjeruju da ova metoda često daje odlične rezultate. Kroz ovakav pristup, osoba će osjetiti da cijenite njenu vrijednost i bit će više voljna udovoljiti vašem zahtjevu. Također, stručnjaci preporučuju da uvijek tražite više nego što stvarno želite postići. Primjerice, ukoliko želite povećanje plate i imate određenu sumu u glavi, preporučuje se da se ohrabrite i iznesete zahtjev veći od te cifre.

Možda će vas zanimati:

TEST LIČNOSTI: Izaberite kuću koja vas najviše privlači i otkrijte zašto nemate sreće i uspjeha u životu!

Ovaj psihološki trik uspješno koriste i bogate i poznate osobe. One su shvatile da postavljanjem visokih očekivanja povećavaju vjerojatnost dobivanja onoga što žele. Ključno je da svoje želje izrazite sa sigurnošću i odlučnošću.

Važno je imati na umu da će vam se ovakav pristup u većini slučajeva vratiti s pozitivnim rezultatima. No, bitno je izbjegavati pretjerivanje kako ne biste izazvali kontraefekt. U suprotnom, vaš sugovornik, ma koliko bio željan pomoći, možda neće biti voljan poduzeti nikakve akcije.