Novosti

3 stvari koje muškarci žele da čuju svaki dan, ali ih se stide!

Postoji mnogo članaka koji se bave time što je potrebno da žena ostane sretna, ali izuzetno rijetko razgovaramo o tome što je muškarcima potrebno za sreću.

Kako bi trebalo da se ponašate prema svom suprugu? Naravno, postoje starački savjeti koji sugeriraju da bi žene trebale prema muškarcima djelovati kao služavke prema kraljevima. Međutim, ovaj članak se ne bavi takvim konceptima. Ovdje se govori o ljubavi, poštovanju i o dubljenju veze koja je zasnovana na uzajamnom poštovanju.

Naravno da vaš muž ne misli da njegova sreća i ispunjenje nisu važni. Staro pravilo “srećna žena, sretan život” često vrijedi i za muškarce, ali mnoge žene koriste ovu frazu kako bi prevazišle jaz između tradicionalnih očekivanja i modernih, ravnopravnih veza.

Vjerovanje da muškarci naporno rade kako bi održali domaćinstvo sretnim i dalje je istinito. Teret koji muškarci nose kako bi održali domaćinstvo je ozbiljan i stvaran. S obzirom na očekivanja da muškarci budu čvrsti i potisnu svoje emocije, oni mogu osjećati pritisak da prešute svoje potrebe.

Muškarci često osjećaju pritisak da ignorišu svoje potrebe. Ako se to nastavi tokom dugog perioda, to može dovesti do njihovog nezadovoljstva i frustracije, što može ozbiljno utjecati na brak. Stoga, drage dame, otkrićemo vam šta vaši muškarci trebaju čuti od vas kako bi se osjećali voljenima i podržanim.

1. HVALA: Sjećam se jednog trenutka tokom jesenskog sajma koji smo moja prijateljica i ja organizovale. Sreli smo njenog muža s njihovo troje djece. Djeca su bila nemirna i bilo je teško nositi se s njima, a on je izgledao iscrpljeno. Upitala sam ga je li ikad dobio zahvalnost. Samo je kratko odmahnuo glavom.

Taj trenutak me često zaokuplja. Svjesna sam da izražavanje zahvalnosti suprugu zbog njegove pomoći ne izgleda kao nešto što bi trebalo da radite. Uostalom, i vama rijetko tko izražava zahvalnost. To može biti izazovno i ponekad teško cijeniti i prepoznati njegovu podršku.

No, prepoznavanje napora koje vaš muž ulaže da bi vas podržao je ključno. Zašto? Zato što svatko želi da cijeni svoje napore, čak i kada nisu onakvi kakvi biste željeli. Zato, sledeći put kad vaš muž učini nešto za vas, izrazite mu zahvalnost. Čak i ako vam je poklon za rođendan drugačiji od očekivanog, izrazite mu zahvalnost. Zamislite koliko volite čuti “hvala” od drugih. Učinite isto za svog muškarca i značajno ćete doprinijeti njegovoj sreći i zadovoljstvu.

2. VOLIM TE: Mnogi partneri s vremenom prestanu izgovarati riječi “volim te”. To se ne događa zato što prestanu voljeti, već zato što pretpostavljaju da to već znaju. Izbjegavanje tih riječi može biti pogubno za vezu.

Sjećam se vremena kad sam se borila s bivšim partnerom. Govorili smo “volim te” svaki put kad bi razgovor završavao ili kad bi se pozdravljali ujutro. Jednog dana sam mu predložila da prestanemo to raditi. Rekla sam da želim sačuvati te riječi za posebne trenutke i ne koristiti ih rutinski.

On se složio, ali nije bio sretan. Nedostatak tih riječi mu je smetao. Naravno, nije mi to direktno rekao, ali nakon nekoliko godina veze, donio je odluku da je vrijeme za prekid. Jedan od razloga koji je naveo bio je taj što smo prestali izražavati svoju ljubav. Zato uvijek pokažite svoju ljubav prema njima. To je izuzetno važno.

3. PRIVLAČAN SI: Za muškarce je izuzetno važno da čuju riječi koje ih potvrđuju kao privlačne. Nažalost, kako brak odmiče, intimnost može postati zapostavljena. To može biti posebno teško za muškarce. Riječi poput “privlačan si” su nešto što muškarcima treba čuti često. Zašto?

Čak i ako u vašoj vezi nema mnogo intimnosti, izgovaranje tih riječi pokazuje da i dalje želite svog partnera. Biti privlačan je jednako važno za muškarce kao i osjećati se voljenim. Kako godine prolaze, mnogi muškarci i žene brinu o svom izgledu. Utjecaj medija, koji često prikazuju nerealne standarde ljepote, čini ljude nesigurnima. Zato je važno da vaš muškarac zna da ga i dalje privlačite.

Kroz ove tri ključne poruke – zahvalnost, ljubav i privlačnost – možete dublje povezati se s vašim partnerom i doprinijeti njegovoj sreći. Pokazivanjem važnosti njegovih truda, potvrđivanjem ljubavi i naglašavanjem privlačnosti, stvarate osjećaj sigurnosti i podrške u vašem odnosu.