Zanimljivosti

Poljubio je kraljevsku kobru, a onda je usljedila njena reakcija! (VIDEO)

Strah od zmija prožima mnoge ljude, ponekad je dovoljno samo da se pomisli na njih i već dolazi do napada panike.

S druge strane, postoje osobe koje se potpuno opušteno druže s opasnim gmizavcima, proučavaju njihovo ponašanje, kao što to čini Majk Holston.

Ovaj mladić je veoma aktivan na društvenim mrežama, gdje dijeli snimke svojih susreta s divljim životinjama, prenosi NDTV.

Nedavno je podijelio video koji će vam naježiti kožu, a u glavnoj ulozi je bila kraljevska kobra.

Holston se nije samo usudio približiti zmiji koja je poznata po svojoj visokoj toksičnosti, već ju je nežno poljubio u glavu! Zmija je reagirala s kratkim zviždukom dok je mladić samo nastavljao osmijehom na licu.

Video je ubrzo postao viralan, a komentari korisnika su se množili.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Holston (@therealtarzann)

“Ni za milion dolara ne bih ovo uradio”, “Poljubac smrti”, “Zašto, zašto?”, “Ovo je nevjerojatno”, samo su neki od komentara.

Kraljevska kobra, koja pripada rodu Ophiophagus, naseljava područje Indije i Jugoistočne Azije. Može doseći dužinu od pet metara i težinu do devet kilograma.

Možda će vas zanimati:

Ispumpali su 10 tona cementa u rupu i naišli na iznenađujući prizor koji je ostavio sve bez riječi: Otkrili su nešto posebno!

Iako nije nositelj najjačeg otrova na svijetu, oslobađa ga u velikim količinama prilikom ugriza, što je dovoljno da ubije slona ili čak 20 ljudi istovremeno, piše espreso.rs