Novosti

Ovo pitanje NIKAKO ne smijete postaviti na razgovoru za posao!

Intervjui za posao znaju izazvati stres, a prvi utisak koji ostavite na potencijalnog poslodavca ima ogroman značaj. No, postoji jedno pitanje koje nikada ne bi trebalo postaviti tokom intervjua za posao, tvrdi jedan uspješni poslovni čovjek.

Mat Higins, američki poduzetnik i suosnivač investicijske tvrtke RSE Ventures, otkrio je u svojoj kolumni za CNBC kakvo pitanje treba izbjegavati na razgovoru za posao.

“Za one koji traže posao, evo jednog savjeta koji vam vjerojatno neće reći drugi. Na razgovoru za posao nikada ne pitajte potencijalnog poslodavca o politici tvrtke vezanoj za rad na daljinu”, započeo je Higins.

Dalje je pojasnio da neka pitanja tijekom razgovora za posao mogu stvoriti određenu percepciju, što može biti ključno za odluku o dobivanju posla iz snova ili pak odbijenice.

“Ma koliko to bilo pošteno ili ne, neki menadžeri bi mogli shvatiti pitanja o radu na daljinu kao da postavljate krive prioritete. Čak i meni osobno, to bi bio trenutni alarm za uzbunu”, istaknuo je.

Možda će vas zanimati i ovo:

Naučite čitati ljude: Govor tijela otkriva mnogo o nama, na koji način prekrštate ruke?

“Zamislite ovu situaciju: Završite intervju postavljanjem pitanja o radu na daljinu i dobijete hladan odgovor. Sljedećeg dana HR menadžer sretne drugog kandidata koji mu kaže da je spreman doći u ured rano ujutro sljedećeg ponedjeljka”, nastavio je.

“Naravno, možda ste kvalificiraniji. Ali postoji stvarna mogućnost da će drugog kandidata smatrati predanijim. To bi moglo biti istinito čak i za menadžere u tvrtkama koje imaju strogu politiku rada na daljinu”, zaključio je.