Zanimljivosti

Turist na Jadranu nasmijao cijelu regiju, odmah ćete vidjeti zašto!

Usred vrelih ljetnih dana, dok se Dalmacija preplavljuje turistima i osvježavajućim morskim vjetrom, humoristična Facebook stranica “Dnevna doza prosječnog Dalmatinca” je na svom vrhuncu aktivnosti.

Na prvi pogled, ovaj turista je postao svojevrsna ikona među članovima stranice. Kroz niz smiješnih komentara, dobio je titule poput vitez Jadranskog mora, neustrašivi borac protiv morskih pasa i čak čuvar zmajeva s obala Jadrana. Iako se možda ne radi o pravom vitezu, i svjesni smo da Jadransko more nije dom morskim psima i zmajevima, neosporno je da je ovaj turista uspeo ujediniti zajednicu u smijehu.

Međutim, u moru šala i humorističnih komentara, neki su se zabrinuli da bi ovo mogao biti tip koji će jednog dana zalutati i naći se u situaciji koja će zahtijevati intervenciju Gorske službe spašavanja. No, bez obzira na to, mnogi su saglasni u jednom: ovaj čovek je svojom opremom zaslužio svoje mjesto u svijetu Dalmatinaca i njihovog specifičnog humora.

Njegova prava namjera ostaje misterija, ali jedno je sigurno – svojom kombinacijom odjeće i opreme je izazvao val smijeha među Dalmatincima i svima koji prate ovu zabavnu stranicu. I dok su nas već dobro naučili da “nije bitno gdje si, bitno je kakvu majicu nosiš,” ovaj turista nam je pokazao da su i hlače, naočare i kompletan stil itekako važni.

U svijetu ispunjenom brzim informacijama i digitalnim sadržajem, humor ima poseban način spajanja ljudi. Dok se ljetni dani nastavljaju, možemo se nadati da će nam “Svakodnevna doza tipičnog Dalmatinca” donositi još mnogo razloga za smijeh i otkrivanje zajedničke radosti u svim onim malim stvarima koje čine život posebnim.

Vidi i ovo:

Urnebesan prizor, pogledajte šta gospodin prevozi na krovu!

Foto: Dnevna doza prosječnog Dalmatinca