Život

Otišla je na plažu, a od ovog je zadobila jake opekotine: Tek nakon što se vratila kući kreće horor!

Chloe Holladay je popularna osoba na TikToku s 300.000 pratitelja. Nedavno je privukla pažnju javnosti objavljujući slike nakon sunčanja. Odlučila je izazvati raspravu jer je tvrdila da joj krema za sunčanje s visokim faktorom neće pomoći da postigne željenu preplanulost, stoga se odlučila samo za ulje. Međutim, posljedice koje je pretrpjela nakon tog dana su je natjerale da svima poruči da pažljivo razmisle prije nego što preskoče zaštitnu kremu koja je namijenjena zaštiti od sunca.

– Nedavno sam se vratila s sunčanja i kao što možete vidjeti, izgledam poput rajčice. Opet sam pogriješila i zanemarila korištenje zaštitne kreme za sunčanje. Mislila sam da će ulje biti dovoljno za zaštitu od štetnih sunčevih zraka, ali to se ispostavilo kao pogreška. Sada imam opekline po licu i tijelu, a to nije sve. Mjesta kao što su pregibi laktova i koljena, te područja gdje mi kupaći kostim siječe kožu, su potpuno bijela, izgledam gotovo pečena – podijelila je u svom TikTok videu, kako prenosi Sun.

Liječnici kontinuirano upozoravaju na opasnosti sunčanja. Opća preporuka je izbjegavanje izlaganja suncu između 11 i 16 sati, a ako je nužno, preporučuje se korištenje kreme sa zaštitnim faktorom 50. Medicinski stručnjaci upozoravaju da je štetnost sunčanja ozbiljna i može ozbiljno ugroziti zdravlje, te da rizik od dobivanja raka kože, uključujući melanom, najtežu fazu raka kože, značajno raste zbog prekomjernog izlaganja suncu.

– UVA i UVB zračenje ne zanemarujte ni kada je oblačno, zbog čega je važno često nanositi kremu sa zaštitnim faktorom, posebno tijekom ljeta. Zaštita neće spriječiti postizanje preplanulosti, no pomoći će izbjeći opekline i druge kožne probleme – ističu dermatolozi iz Nacionalne zdravstvene organizacije Velike Britanije.

Možda će vas zanimati:

Pokušala je ovako odjevena ući u avion, ali su je odmah izbacili!
Komentari nisu prestajali pristizati, a njezini pratitelji su bili ozbiljno zabrinuti.

– Pazite da ne doživite toplotni udar, visoku temperaturu i groznicu.

– Srećom da je sve završilo bez ozbiljnih posljedica, barem si mogao/la snimiti video.

– Pametno i hrabro da se odlučiš podijeliti ovu priču.

– Važno je upozoravati na ozbiljne opekline, jer previše ljudi još uvijek ne shvaća opasnosti sunčanja.

– Molimo vas, nemojte izlaziti bez kreme sa zaštitnim faktorom, imam 26 godina i borim se s melanomom – samo su neki od komentara.