Život

Obratite Pažnju: Neprijatni mirisi tijela mogu otkriti ozbiljne zdravstvene tegobe

Iako je jutarnji zadah iz usta sasvim normalan, budući da noću lučimo manje pljuvačke, neki dijelovi tijela ne bi smjeli imati neugodan miris.

U suprotnom, postoji mogućnost da se razvila neka infekcija i trebate potražiti savjet od liječnika. Prisutnost bakterija i njihova brža reprodukcija mogu biti uzrok neprijatnog mirisa, slično kao što je slučaj s ustima ujutro. Međutim, ako ste ujutro oprali zube i dovoljno popili vode, a uskoro ponovno osjetite loš zadah, možda postoji problem – na primjer, upala desni može izazvati blagi “metalni” miris, dok dijabetičari mogu imati blagi “voćni” zadah.

Bakterije također mogu uzrokovati neugodan miris u pazuhu. Na zdravoj i svježe okupanoj koži obično nema neugodnog mirisa, ali kad dođe u kontakt s mikrobima na koži, miris se počinje osjećati. Redovito pranje i mijenjanje odjeće, kao i upotreba dezodoransa, rješavaju ovaj problem.

Možda će vas zanimati:

Biljka koja uništava bradavice kao laserom: Ali samo ako je ovako koristite

Misterija noćne pljuvačke: Zašto se to dešava i kako to možemo spriječiti

Uši obično nemaju miris, iako se unutar njih može nakupiti vosak i činiti da izgledaju prljavo. Ako primijetite miris, svakako provjerite postoji li infekcija ili upala, posebno ako se radi o djetetu. Također, ne zaboravite da mala djeca često mogu gurnuti nešto u uho, što također može biti temeljni uzrok problema.

Pupak ne bi trebao imati nikakav miris. Ako osjetite neprijatnost, također može biti uzrok infekcija, ponekad izazvana neprimjetnom ozljedom kao što je ogrebotina. Ako imate piercing, moguće su ozbiljne infekcije koje dovode do neugodnog mirisa, stoga je važno odmah se obratiti liječniku.