Život

Salo će se samo topiti poslije ovog napitka, crijeva će vam raditi kao sat

Polako, no sigurno, đumbir se uspinje na tron “čudesnog napitka” i preuzima limunsku vodu. Đumbir je začin koji bi trebali što prije uključiti u svoju prehranu, a mnogi ga već imaju u svojoj začinskoj kolekciji. Prema stručnjacima, obiluje korisnim tvarima, kao što je đinđerol, koji ima protuupalna svojstva i izvrstan je za smanjenje nadutosti i nadutosti. To je zbog toga što smanjuje upalu, a prekomjerna upala može uzrokovati nadutost i želučane tegobe.

Mala svakodnevna doza đumbira također može pomoći kod smanjenja mučnine, povraćanja i želučanih grčeva. Iako je nadutost čest problem u današnjem načinu života, to nije jedini način na koji đumbir pozitivno utječe na zdravlje, što objašnjava porast popularnosti napitka od đumbira.

Postepeno, no sigurno, đumbir preuzima tron “čarobnog napitka” od limunske vode. Naposljetku, limunska voda također sadrži limun, pa zadržava sve prednosti tog sastojka, dok dodaje one koje donosi đumbir.

Prednosti napitka od đumbira

Kao i kod limunske vode, napitak od đumbira najbolje je konzumirati ujutro, prije jela. Đumbir je biljka sa cvjetnim korijenom, i kad pijete napitak od đumbira, konzumirate taj korijen. Đumbir sadrži vitamin C, magnezij i kalij. Evo nekoliko drugih prednosti napitka od đumbira.

Možda će vas zanimati:

Mnogi na Balkanu rade ovo, iako nisu svjesni da time povećavaju opasnost od srčanog udara.

DUGOGODIŠNJA METODA ZA GUBITAK TEŽINE: Zaboravite na dijete, jednostavno konzumirajte 1 namirnicu prije spavanja

Đumbir poboljšava probavu

Svježi đumbir je najbolji izbor za potporu probavi. Đumbir sadrži određene enzime koji mogu pomoći kod nadutosti, olakšavaju konstipaciju i ublažavaju mučninu. Također može pomoći kod jutarnje mučnine i mučnine uzrokovane rakom.

Đumbir potiče mršavljenje

Ako ste stalno na dijeti i vježbate kako biste izgubili suvišne kilograme, istraživanja pokazuju da đumbir može smanjiti osjećaj gladi i povećati broj kalorija koje se sagorijevaju tijekom probave. Ukratko, đumbir može podržati mršavljenje.

Đumbir sadrži spojeve koji povećavaju termički učinak hrane, što povećava kalorijsku potrošnju potrebnu za razgradnju hrane. Međutim, dodavanje đumbira prehrani sama po sebi obično neće rezultirati znatnim gubitkom težine. Đumbir također može povećati razinu hormona ghrelina, što kontrolira osjećaj gladi i može smanjiti apetit, pomažući vam da se osjećate manje gladni.