Mozgalice

Testirajte svoj intelekt: Koja je njegova žena?

Zagonetke i mozgalice su oblike intelektualne zabave koje često zahtijevaju kreativno razmišljanje, logiku, i ponekad znanje kako bi se riješile. Ovi izazovi mogu biti sjajan način poticanja razmišljanja, poboljšanja koncentracije i razvoja analitičkih vještina.

Zagonetke i mozgalice su sjajan način stimuliranja uma i pružanja izazova koji mogu biti zadovoljavajući kada se uspješno riješe.

Znamo koliko uživate u dobrim zagonetkama zato smo za vas pripremili jednu jako zanimljivu.

Zagonetka: Ovaj čovjek je imao potres mozga. Njegova žena će se uskoro poroditi. Možete li mu pomoći da se sjeti koja je njegova žena?

Foto: BrightSide

Dobro pogledajte fotografiju i obratite pažnju na nekoliko detalja.

To će vam pomoći da odmah riješite zagonetku.

Rješavanje zagonetki potiče razvoj kognitivnih vještina poput logičkog razmišljanja, apstraktnog zaključivanja, analize i sinteze informacija.  Zagonetke često zahtijevaju kreativnost i inovativno razmišljanje kako bi se došlo do rješenja. Potiču pojedinca da razmišlja izvan uobičajenih okvira.

Podsjetimo da rješavanje zagonetki zahtijeva visoku razinu koncentracije i pažnje na detalje, što može poboljšati sposobnost fokusiranja.

Postoji mnogo vrsta zagonetki, od matematičkih i logičkih do lingvističkih. Raznolikost zagonetki omogućuje osobama različitih interesovanja da pronađu izazove koji odgovaraju njihovim sklonostima.

Da li ste uspjeli odgovoriti na današnju zagonetku?

Rješenje stiže u nastavku.

RJEŠENJE:

Pogledajmo još jednom sliku.

Foto: BrightSide

Hajde da zajedno analiziramo fotografiju i dođemo do rješenja.

Žena sa lijeve strane uopšte ne izgleda kao da bi se mogla poroditi u skorije vrijeme.

Žena u sredini nosi cipele sa potpeticom, tako da se ona vjerovatno pretvara da je trudna.

Žena sa desne strane ima odvezane pertle, što znači da ih nije mogla zavezati od stomaka. Tako da je ona trudna žena muškarca koji je imao potres mozga.