Život

Pazite se, ove 4 rečenice muškarci koriste kad nisu spremni za ozbiljnu vezu, nego samo…

Večina muškarca koristi ove četiri rečenice na početku nove veze, a njihovo stvarno značenje često ima potpuno drugi kontekst, što bi moglo poslužiti kao upozorenje.

Kada se drugarice sretnu na kafi i krenu razmenjivati svoja prethodna i trenutna iskustva s vezama i partnerima, gotovo je sigurno da će barem jedna postaviti pitanje “A šta je zaista mislio kada je rekao…?”

Evo četiri rečenice koje često možete čuti:

1. “Hajde da se samo prepustimo i vidimo šta će biti”

Šta on zaista želi reći: “Želim uživati u prednostima veze, kao što su odnos, intimnost i podrška, ali bez ikakvih obaveza, odgovornosti, posvećenosti ili truda. Odbijanjem da pruži bilo kakav nagoveštaj o tome u kojem smjeru bi odnos mogao ići ili što on zaista želi, oslobađa se svake sadašnje odgovornosti. Nezreo muškarac često koristi ovu frazu kada mu se sviđate, ali ne dovoljno da bi se ozbiljno angažovao u vezi s vama.

2. “Nisam spreman za ozbiljnu vezu, ali mi je drago gdje smo!”

Šta on zaista misli: “Uživam u trenutnom stanju stvari i nemam nameru kretati dalje od opuštenog odnosa jer mi ovakav aranžman bez ikakvih obaveza savršeno odgovara.”

3. “Žao mi je što se tako osjećaš.”

Šta on zaista misli: “Odbijam preuzeti ikakvu odgovornost za to kako se osećaš loše.” “Žao mi je što se tako osećaš” nije izvinjenje, i on to dobro zna. To je samo još jedan način na koji nezreo muškarac izbegava odgovornost jer se prema vama ne ponaša onako kako bi trebalo.

4. Šta kaže: “Hajde, družimo se uskoro.”

Šta on zaista misli: Pod “uskoro”, misli na kad mu bude zgodno. I kad god to bude, on će odbiti nazvati to sastankom. Umesto toga, očekuje da ulažete napor time što ćete odabrati vreme, datum i mesto. I nazivajući to “druženjem” umesto “izlaskom na sastanak”, izbegava dalju odgovornost za to što vas ostavlja s dojmom da bi se jednog dana mogao ozbiljnije posvetiti vezi.