Zanimljivosti

Ljekari otkrili koliko često treba mijenjati donji veš pa zaprepastili javnost, ko još to radi?

Istraživanje koje je provela jedna korisnica TikToka otkriva koliko često ljudi mijenjaju i investiraju u donje rublje.

Mnogi ne mijenjaju dovoljno često donje rublje, što može uzrokovati razne zdravstvene probleme. Stručnjaci tvrde da donje rublje ne bi trebalo biti starije od godinu dana.

Ginekolog Čavon Momon Nelson ima suprotno mišljenje i ističe da ne postoji strogo pravilo o bacanju donjeg rublja nakon određenog vremenskog razdoblja, ali naglašava važnost održavanja higijene.

U raspravi koja se razvila na društvenim mrežama, pojedini korisnici izjavili su da se ne sjećaju kada su posljednji put kupili donje rublje te da nose isto već godinama.

Evo nekoliko komentara:
– “Na fakultetu sam i još uvijek nosim gaće iz sedmog razreda.”
– “Već pet godina nosim iste gaćice.”
– “Imam starije donje rublje od svih u komentarima.”
– “Čekaj, nitko mi to nije rekao. Čuvam ih dok se ne poderu.”
– “Tko mijenja donje rublje tako često??”

Šokantno je otkriće da se ogroman broj korisnika, koji su podijelili komentare, izjasnio kako se ne sjeća kada su zadnji put kupili nove gaćice te da nose iste već godinama dok se ne istroše. Neki su dodali da, isto tako, kupuju nove komade, ali zadržavaju i neke stare jer su im kvalitetni i omiljeni.

Stručnjaci se slažu da je ključno prati donje rublje u vrućoj vodi kako bi se uklonile sve bakterije te napominju da starije rublje nije nužno baciti, osim ako je stvarno nužno.