Zanimljivosti

Testirajte da li vas muškaraca vara, žene na jednostavan način to mogu saznati!

Riječ je o obrambenom mehanizmu načina ponašanja, često povezanom s muškarcima koji varaju, što ima svoj psihološki naziv. Kako ga opisati? Kada muškarac vara, događaju se dva značajna procesa emocionalne izmjene u njemu.

Prvo, postoji potreba da se opravda, kako pred samim sobom, tako i pred drugima, jer je svjestan da njegovo ponašanje nije ispravno. Dakle, kad se suoči s optužbama koje sumnjate, počne se opravdavati i napadati vas, to je prvi korak koji samo potvrđuje vaše sumnje.

Ako muškarac nema nikakvu vezu izvan vas, zašto bi mu bilo teško s ljubaznim tonom objasniti, “Draga, volim samo tebe, želim samo tebe, nema nikoga drugog. Nema drugih.” ili nešto slično. Zašto postaje obramben kada se suoči s vašim sumnjama?

Vjerojatno zato što u njima ima puno istine. Drugi oblik ponašanja koji često prati ovaj prvi je iskupljenje. Nakon što odigra živahnu ulogu napadajući vas zbog vaših optužbi, počinje osjećati krivicu. Zatim muškarac postaje bolji, nježniji ili susretljiviji prema vama.

Mogao bi vas pozvati u vaš omiljeni restoran, što nije učinio već neko vrijeme. Mogao bi vam kupiti lijep poklon, iako vam nije poklonio ništa mjesecima. Možda će jednostavno biti izuzetno ljubazan prema vama, čak i kad to inače nije. Analizom njegovog ponašanja možete dobiti zanimljiv uvid u to što se dešava u njegovom životu kad vi niste prisutni.