Psihologija

Ovako se ponaša žena koja ne voli svog muža, sedmi znak je ključan!

Mnogo je nesretnih muževa koji se suočavaju s raznim problemima u svojim brakovima. Bez obzira na raznolikost izazova koji mogu nastati, postoji nekoliko uobičajenih pritužbi koje se često čuju.

Ako niste oprezni, ovi problemi mogu postati nepremostive prepreke sreći u braku. Srećom, postoje načini da prepoznate i prevaziđete ove potencijalne probleme pre nego što prouzrokuju trajnu štetu.

Ovo su osam najčešćih pritužbi koje nesretni muževi imaju prema svojim suprugama:

1. Uvijek izgleda mrzovoljno
Kada razgovaraju sa suprugom, ton njihovog glasa je ispunjen negativnošću, preziranjem i kritikom. Pokuša li muž izraziti zabrinutost ili pritužbu u vezi s brakom, supruga se brani bijjesom, umjesto da ga sasluša.

2. Neprestano zanoveta i upravlja
Kad muž ima slobodan trenutak, supruga ga “napada” i naređuje mu da nešto popravi po kući. Ako izađe s prijateljima, stalno mu šalje poruke pitajući kada će se vratiti.

3. “Zabranjuje” njegovo udvaranje
Ako muž pokuša flertovati s njom, ona mu odmahuje glavom. Ako se približi u krevetu, okreće mu leđa. Ako dođe do intimnosti, često leži i bulji u strop, čekajući da sve prođe.

4. Prestaje brinuti se o sebi
Supruga može prestati vježbati ili izgubiti energiju i entuzijazam za život, povlačeći se emocionalno i fizički iz braka.

5. Postaje “mama” kao glavna osobina
Ponaša se kao “mama” u svim situacijama, uključujući i romantične večeri sa mužem. Važno je zapamtiti da brak koji se temelji na njenom ponašanju prema partneru kao prema djetetu često ne osjeća kao brak, već kao “vrtić”.

6. Ona je dominantni roditelj
Kao vođa roditeljskog čopora, odmah reagira negativno kad muž pokuša biti otac ili roditelj svojoj djeci na svoj način. To može dovesti do udaljenosti između nje i muža.

7. Nema zahvalnosti
Bez obzira na to koliko muž uloži truda na poslu ili kod kuće, supruga često uzima sve zdravo za gotovo i ne pokazuje zahvalnost.

8. Nema vlastite interese
Ako supruga nema hobije ili interese izvan braka, to može rezultirati predvidljivim i dosadnim životom.

Razmislite o sljedećim pitanjima kako biste poboljšali svoj brak:

1. Kako unaprijediti pozitivnost i romantiku u braku?
2. Kako učiniti da se muž osjeća cijenjenim i poželjnim?
3. Kako ga podržati kao roditelja?
4. Kako mu pružiti sreću?

Vjerujte ili ne, rad na sreći supruga najsigurniji je način da ga potaknete da i vas usreći. Ponašanje ispunjeno ljubavlju i poštovanjem privući će slično ponašanje s druge strane. Pozitivan pristup privlači pozitivan odgovor, a ljubav i zabava stvaraju dublju povezanost.