Zanimljivosti

U kući svoje bake pronašla tajni bunker: Zatekla je šest improvizovanih kreveta, ali to nije jedino iznenađenje

Priča o otkriću tajnog bunkera ispod kuće bake postala je viralna nakon što je mlada tiktokerka podijelila snimak na svom profilu. Bunker je, kako je istaknuto, izgrađen od strane bivših vlasnika kuće i predviđen je za slučaj rata ili apokalipse. Ulaz u bunker bio je skriven iza ploče sa strujnim prekidačima.

U početku snimka vidimo običan podrum koji je većinom prazan, a zatim kamera otkriva drvenu ploču sa strujnim prekidačima. Pomeranjem ploče, tiktokerka je otkrila ulaz u bunker, koji je bio osiguran sigurnosnom bravom.

@itsmecarlys Best thing about coming to this house. #doomsdaypreppers #bunker #endofdays #coolhouse #housetour ♬ original sound – It’s me Carly

Unutar bunkera nalazila se zaliha konzervirane hrane, stare gas maske i šest improvizovanih kreveta. Bunker je bio podijeljen na dvije prostorije, a u drugoj je bio direktni izvor vode i još jedna drvena klupa.

Zanimljivo je napomenuti da ovo nije bila jedina tajna prostorija u podrumu. Pomjeranjem lažne vodovodne cijevi otkriva se druga skrivena vrata koja vode do prostorije za skladištenje hrane i sefa za čuvanje naoružanja.

Tiktokerka je zaključila snimak sa porukom da zna gdje će doći “kada nastane frka”. Ovo otkriće dodatno je intrigiralo i fasciniralo online zajednicu, piše Telegraf.rs.