Zanimljivosti

Sigurno ste svi gledali ove filmove, ali da li ste uočili greške

Ponekad, dok tražite spektakularne prizore, filmaši mogu propustiti sitne greške koje neprimjetno ostaju u scenama. Razlozi za ove netočnosti mogu biti različiti – može biti riječ o lijenosti, nepažnji ili namjernom pokušaju privlačenja pažnje na film. Bez obzira na uzrok, oštre oči pedantnih gledatelja rijetko propuste takve detalje.

1. “Povratak u budućnost”

U sceni plesa roditelja 1955. godine, glavni junak svira gitaru Gibson ES-345, koja je proizvedena 1958. Čak ni putovanje kroz vrijeme ne može objasniti kako je Marty došao do ove gitare tri godine prije nego što je ona puštena u prodaju.

2. “Istražitelji”

Tijekom scene susreta s žrtvom zločina, novinar bilježi napomene, ali u njegovoj bilježnici nema nijedne riječi.

3. “Titanic”

Unatoč enormnoj količini organskog otpada u oceanu, voda je u filmu prikazana kristalno čista, što nije realno.

4. “Pearl Harbor”

Tijekom scene večere, lik Kate Beckinsale skida maramicu i ostavlja je iza sebe. Problem je što maramica nije bila na stolu kad je otišla, već se čudesno pojavila nakon nekoliko sekundi.

5. “Notting Hill”

Kada se glavni lik sudari s likom Julia Roberts, možete vidjeti cijelu filmsku ekipu u refleksiji njezinih sunčanih naočala.

6. “Pulp Fiction”

U sjećanju lika Christopher Walken-a, sat pokazuje određeno vrijeme, ali čim kamera pristupi brojčaniku, vidimo da su kazaljke sata postavljene u potpuno drugačiji položaj.

7. “Aleksandar”

Na početku filma, dok stari Ptolemej I Soter govori o Aleksandru, vidimo u pozadini svjetionik u Aleksandriji u funkciji, iako je izgradnja svjetionika dovršena tek nakon smrti Ptolemeja I.

8. “Jednom u Hollywoodu”

Većina likova u filmu nosi naočale s antirefleksnim premazom, iako taj premaz nije bio široko rasprostranjen prikazano vrijeme.

9. “Jedanaest Oceanovih”

Brad Pittov apetit je legendarni; međutim, teško je povjerovati da bi glumac mogao pojesti 2 različita jela tijekom kratke scene.

10. “Frida”

Na početku filma, grupa muškaraca prevozi Fridu, koja leži i gleda u ogroman zrcalo iznad svoje glave, što je nerealno jer na tom snimku, Salma Hayek stoji, a ne leži kako je prikazano ranije.

11. “Diplomac”

Junak filma vozi prema Berkeleyju, grad na istočnoj obali zaljeva San Francisco, ali gledatelj ga može vidjeti kako vozi na gornjem dijelu mosta, što bi bilo u suprotnom smjeru.

12. “Matrix”

Kamera je jasno vidljiva u odrazu kvake na vratima, što su filmaši pokušali sakriti.

13. “Moulin Rouge!”

U jednoj sceni, tanke naramenice haljine Nicole Kidman zamijenjene su širim naramenicama na nekoliko sekundi.

14. “Marie Antoinette”

Ako pažljivo pogledate, možete primijetiti umetke za kosu na glavi kraljičinog sina.

15. “Druge sestre Boleyn”

Tijekom cijelog filma, Natalie Portman nosi razne modele francuskih pokrivala za glavu, ali u jednoj sceni kostimografi su napravili malu grešku: zaboravili su počešljati kosu junakinje unatrag, što je proturječilo pravilima nošenja francuskog pokrivala za glavu.