Zanimljivosti

Da li vas muče finansijski problemi? Stavite novčanicu na ovo mjesto u kući i gledajte kako se novac gomila

Feng šui, drevna kineska praksa uređenja prostora radi optimizacije energije, može imati značajan utjecaj na našu svakodnevnu sreću i uspjeh, uključujući i finansijsku situaciju.
Pored rasporeda prostorija i namještaja, dekorativni komadi pokućstva mogu biti ključni za optimizaciju energije u domu.

Foto: Unsplash

Prema feng šui principima, element vode je povezan s finansijskom energijom, pa se preporučuje postavljanje tepiha ili prostirke u plavičastim tonovima na ulazu u dom kako bi se održao tok novca. Također, tepih ili prostirka s detaljima u plavoj ili zelenoj boji mogu imati isti efekat.

Za one koji se suočavaju s finansijskim poteškoćama i osjećaju blokadu u energiji novca, tepih u crvenkastim i braon tonovima može pomoći u stvaranju “zapaljive” energije koja će otvoriti blokade.

Foto: sallyjermain/pixabay.com

Važno je izbjegavati postavljanje otirača ili tepiha s imenom firme na poslovnom prostoru, jer to može simbolično dozvoliti da se vaš poslovni ugled “gazi”. Umjesto toga, preporučuje se korištenje dezena koji podsjeća na stazu kako bi se prirodno usmjeravali partneri, klijenti ili kupci prema vama.

Ako trenutno nije moguće promijeniti podne prostirke, možete koristiti “feng šui lijek” postavljanjem komada osušene alge ili mahovine ispod tepiha kako biste privukli sreću i bogatstvo u dom. Ovaj detalj iz prirode djeluje kao sredstvo za pojačanje energije tepiha, što može biti korisno sredstvo za privlačenje pozitivne energije u vaš dom.