Zanimljivosti

Šta vi uradite? 11 stvari u kući koje trebate sakriti kada dođu gosti

Porodična okupljanja i druženja s prijateljima predstavljaju veliko zadovoljstvo, a u tim trenucima želimo srdačno ugostiti naše bližnje u našem domu.

Priprema za goste obično podrazumijeva pripremu ukusne hrane, nabavku kvalitetnog vina te pripremu neodoljivih slastica, no važno je obratiti pažnju i na nekoliko detalja koji često prolaze neprimijećeno.

Foto: Unsplash

Postoji nekoliko predmeta za koje stručnjaci preporučuju da ih pospremite prije dolaska gostiju.

Obuća: Iako je uobičajeno izuvati cipele kad dođemo kući, ostavljanje cipela pored ulaznih vrata može izgledati neuredno. Preporučuje se pospremanje cipela u ormar prije dolaska gostiju ili postavljanje stalaka za cipele na ulazu.

Kupaonski toaletni pribor: Važno je očistiti kupaonicu i vratiti toaletne potrepštine na njihovo mjesto prije dolaska gostiju kako bi kupaonske površine bile uredne.

Foto: Unsplash

Produžni kablovi: Kako bi se oslobodio prostor u domu, preporučuje se isključivanje i pospremanje produžnih kablova u ladicu ili sobu koju gosti ne koriste.

Rublje: Rublje, bilo čisto ili prljavo, treba pospremiti u košaru ili posebnu sobu kako bi se osigurala urednost prostora.

Prljavo posuđe: Prije dolaska gostiju, posuđe treba oprati i pospremiti kako bi sudoper izgledao uredno i čisto.

Foto: Pixabay

Pošta i dokumenti: Poštu i dokumente treba pospremiti u ladice ili kutije kako bi se izbjeglo njihovo gomilanje na vidljivim mjestima.

Previše jastuka i deka: Veliki broj jastuka i deka može ograničiti mogućnosti sjedenja za goste, stoga se preporučuje pospremanje viška jastuka i deka prije dolaska gostiju.

Igračke: Dječje igračke trebaju biti pospremljene kako bi se izbjegle opasnosti od spoticanja.

Stvari za kućne ljubimce: Kreveti i igračke za kućne ljubimce trebaju biti pospremljeni kako bi se osiguralo sigurno kretanje gostiju.

Foto: Pixabay

Namirnice: Namirnice treba pospremiti s kuhinjskog pulta kako bi se oslobodio prostor i izbjeglo kaotično izgledanje kuhinje, piše N1.

Proizvodi za čišćenje: Proizvode za čišćenje treba čuvati izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca te dalje od otvorene hrane kako bi se izbjegle potencijalne sigurnosne opasnosti.