Život

Žene, ako vam muškarac kaže “Ne mogu da živim bez tebe” bježite: Poznati psiholog upozorava na jednu važnu stvar

Na društvenim mrežama često možemo pronaći mnogo informacija i iskrenih ispovijesti povezanih s ljubavnim vezama koje privlače pažnju čitatelja. U posljednje vrijeme, primjećuje se porast vijesti o razvodima poznatih parova u našem okruženju. Međutim, nedavna vijest koja je izazvala posebno interesovanje je raspad braka Dragane Mirković, što je dovelo do velike rasprave na platformama društvenih medija.

Jedan korisnik je otkrio intrigantan članak koji se odnosi na poznatog ruskog psihologa Mihaila Litvaka. Litvak upozorava na frazu koju mnogi muškarci često koriste u vezama: “Ne mogu živjeti bez tebe.” On tvrdi da ova izjava može biti upozorenje da je možda vrijeme za prekid veze s takvim muškarcem, naglašavajući da same riječi ne dokazuju ljubav.

Foto: Pixabay

Psihologinja ističe da pravi muškarac svoje osjećaje artikulira na drugačiji način, pokazujući svoju naklonost prema partnerici na način: “Zadovoljan sam s tobom, krenimo zajedno na životni put.” Što se tiče ljubomore, Litvak tvrdi da ona proizlazi iz osjećaja nesigurnosti, dok pravi muškarac vjeruje u svoju partnericu i podržava njezin osobni rast.

Foto: Pixabay

Litvak također naglašava važnost partnerskog odnosa u kojem supružnici dijele slično društveno i obrazovno podrijetlo te podržavaju jedno drugo u postizanju osobnog rasta. Primjenjujući primjere iz stvarnog života, Litvak ukazuje na važnost aktivne podrške i poštovanja u partnerskim odnosima.