Zanimljivosti

Postoji nekoliko razloga: Pogledajte zašto su bebe rođene u aprilu posebne

Rođendan u aprilu donosi nekoliko prednosti koje čine bebe rođene u ovom mjesecu posebnim.

Prvo, april donosi proljeće, vrijeme kada priroda ponovo oživljava, temperature postaju toplije, a vazduh je pun energije. Osim toga, aprilski mjesec obiluje praznicima što čini ovaj period još veselijim i značajnijim.

Foto: Unsplash

Studije su pokazale da bebe rođene u aprilu imaju tendenciju da budu optimističnije i punije života. Na primjer, istraživanje s mađarskih studenata iz 2014. sugerira da su bebe rođene u martu, aprilu i maju sklonije optimizmu kasnije u životu. Takođe, bebe rođene u aprilu imaju veću vjerovatnoću da postanu korporativni lideri, pokazuje istraživanje sa Sauder Business School na Univerzitetu British Columbia.

Foto: Pixabay

Pored toga, bebe rođene u aprilu imaju manji rizik od astme, što se može pripisati većoj količini grinja u proljeće koja jača imunološki sistem beba. Međutim, važno je voditi računa o zaštiti od sunca, jer su bebe rođene u proljeće izloženije većem riziku od melanoma u odraslom dobu zbog ranijeg izlaganja suncu.

Foto: Unsplash

Napomena: Treba uzeti u obzir da je rođenje u aprilu samo jedan od mnogih faktora koji utječu na osobnost i zdravlje jedne osobe, te da je svako dijete jedinstveno i nosi sa sobom svoje posebnosti, prenosi 24sedam.rs.