Život

11 surovih tajni modelinga: Evo šta se zaista krije iza prekrasnih modnih fotografija i raskošnih revija

Mnogi ljudi misle da je jedino što modna industrija zahtijeva od manekenki da održavaju svoje tijelo u formi kroz dijetu i vježbanje. Dakle, preostaje im samo da prošetaju pistom, privuku pažnju i poziraju pred kamerama u međuvremenu. Međutim, to nije tako jednostavno.

Bright Side je zavirio iza kulisa manekenskog biznisa i saznali su šta modeli moraju da urade da bi bili uspješni u svojoj profesiji.

Nemogućnost korištenja kupatila: Manekenke se često suočavaju s ograničenjima korištenja kupatila tijekom kastinga, čak i ako imaju menstruaciju. Moraju biti oprezne kako ne bi izgubile svoje mjesto u redu za kasting.

Hodanje bez donjeg rublja: Modeli često hodaju pistom bez donjeg rublja, posebno kada nose uske haljine ili pantalone, kako bi izbjegli vidljive linije gaćica.

Uklanjanje konca od  tampona: Tijekom menstruacije, modeli često nose tange i koriste samo tampone. Konac tampona može biti problematična kada hodaju pistom, pa je neki modeli uklanjaju.

Upotreba dvostrane modne trake: Da bi držali grudi na svom mjestu, modeli koriste dvostranu modnu traku.

Priprema za nastup: Neke manekenke sprovode rigorozne dijete kako bi postigle izgled koji je potreban za revije donjeg rublja. To može uključivati prestanak konzumiranja tečnosti 12 sati prije nastupa.

Opuštanje nakon revija: Nakon napornih dana na pisti, manekenke se često opuštaju uz hranu poput pizze.

Korištenje kapi za oči: Dnevni raspored modela može biti naporan, pa mnoge manekenke koriste kapi za oči kako bi im oči ostale sjajne.

Tetovaže: Iako tetovaže nisu uvijek dobrodošle u svijetu modelinga, neki brendovi preferiraju modele sa tetovažama.

Perut: Mnoge manekenke se suočavaju s peruti koju izazivaju svakodnevne frizure.

Korištenje podstava: Modeli često koriste posebne podstave kako bi dodali obline svom tijelu, čak i ako su vitki.

Postoji uobičajen mit da plus-size modeli nikada ne moraju na dijetu:  Postoji mit da plus-size modeli mogu jesti šta god žele. No, stvarnost je malo drugačija. Modeli sa oblinama moraju održavati pravilan oblik, a da ne postanu gojazni. Zbog toga se moraju pridržavati dobro izbalansirane prehrane.