Mozgalice

Mozgalica: Donald se probudio, ispred njega su otrovni gas, zmije, ajkule i bomba – kako će preživjeti?

Testovi inteligencije su alati osmišljeni za mjerenje kognitivnih sposobnosti i potencijala pojedinca. Kroz decenije, ovi testovi su razvijani kako bi procijenili različite aspekte ljudske inteligencije, uključujući logičko razmišljanje, sposobnost rješavanja problema, matematičke vještine, jezičke vještine, memoriju i prostornu percepciju.

Prvi moderni test inteligencije osmislio je Alfred Binet početkom 20. vijeka kako bi identifikovao djecu koja su zahtijevala dodatnu pomoć u obrazovanju. Binetov test je kasnije prilagođen i usavršen, što je dovelo do razvoja Stanford-Binet testa, koji je postao široko korišćen alat za mjerenje inteligencije.

Mozgalice su zabavan i koristan način da izazovete svoj um i poboljšate kognitivne sposobnosti. Bilo da se bavite logičkim zagonetkama, matematičkim zadacima ili vizuelnim slagalicama, mozgalice mogu pružiti mentalnu stimulaciju i zadovoljstvo, a istovremeno unaprijediti vašu sposobnost rješavanja problema i kreativno razmišljanje.

Današnja mozgalica: Kako je preživio?

Foto: Unsplash

Donald se probudio i shvatio da je zarobljen u sobi sa četiri vrata. U sobi se nalazio dušek na kome je Donald spavao, nešto hrane, dispanzer za vodu i flašica.

Kada je pokušao da izađe iz sobe, čuo je obaveštenje koje ga upozorava o tome šta se nalazi iza svakih vrata.

Iza prvih vrata nalazila se soba duga 50 metara ispunjena otrovnim gasom. Iza drugih vrata bila je bomba koja eksplodira čim se vrata otvore. Iza trećih i četvrtih vrata, bile su smeštene otrovne zmije i gladne ajkule.

Koja vrata je Donald izabrao i zašto?

Rješenje pogledajte u nastavku….

Foto: Pixabay

RJEŠENJE: 

Donald je pobegao kroz prva vrata, odnosno sobu ispunjenu otrovnim gasom. Ispraznio je dispanzer za vodu, stavio ga na glavu tako da vazduh nije mogao ni da ulazi ni da izlazi kroz balon. Zbog toga je mogao da diše i da protrči kroz sobu.