Novosti

Njen nastup na Evroviziji je izazvao lavinu komentara: Evo kako izgleda predstavnica Irske bez trunke šminke i maske

Irska takmičarka na Evroviziji, Bambi Tag, izgleda potpuno drugačije bez gotičke šminke i vještičije maske koju je nosilo u subotu u finalu u Malmeu.

Bambi Tag je bilo preplavljena emocijama kada ga je irska javnost izabrala da predstavlja svoju zemlju na ovogodišnjem takmičenju za Pjesmu Evrovizije. Od svog debija, fanovi su bili fascinirani gotičkom kraljicom i željeli su da saznaju ko je iza bijelog lica i složenih kostima. Svi su bili zapanjeni Bambijevim izgledom koji je potpuno drugačiji od onog viđenog u subotu.

Foto: Instagram

Bambi Tag je nekada željela da bude balerina, ali je zbog povrede ruke moralo da odustane od tog sna i okrene se pjevanju.

Dijagnostikovan joj je ADHD, a Bambi je radila kao animator na zabavama za djecu sa posebnim potrebama.

Bambi je odlučila da studira muzičko pozorište u Londonu, gdje je pronašlo svoj gotički zvuk i neobičan stil. Prije nego što je otkrila svoj muzički talenat, crvenokosa Bambi je uživala u igrama sa prijateljima i oblačenju kao princeza dok je bilo dijete.

Pravo ime Bambi Tag je Bambi Ray Robinson. Rođena je 1994. godine i odrasla u Korku. Majka joj je Irkinja, a otac Šveđanin, i ima tri sestre.

U emisiji “Late Late Show”, irski predstavnica se pojavila dvaput, kako bi govorila o nastupu, sebi i Evroviziji. Bambijev izgled bio je potpuno drugačiji, kao što je uvijek slučaj osim na sceni.
Bambi je izašla u crnoj maksi haljini sa kapuljačom. Dodalo je crne rukavice i ogrlicu u obliku srca, kao i igračku pacova.

Prije tri sedmice, u istoj emisiji, Bambi Tag se pojavilo u bijeloj haljini sa satenskim odsjajem, koja je imala istaknuti grudnjak i otvoren dio preko cijelih leđa do butina. Kosu je zavezala u rep i istakla bijeli ajlajner.

Uprkos Bambijevoj popularnosti na mreži, dobijala je brojne komentare mržnje na društvenim mrežama. Uputila je iskrenu molbu javnosti: “Zapamtite, i ja sam čovjek”.

“Prošla sam kroz mnogo traume i još uvijek se pojavljujem sa ljubavlju poslije svake prepreke i teškog vremena”, otkrila je. “Uvijek sam bila feniks i riječi i iskrivljeni pogledi me ne mogu povrijediti”.

Iako su u njenom nastupu korišteni horor elementi i rituali, irski izvođači nisu povezani sa satanističkom sektom.