Zanimljivosti

Najčudniji običaj u Japanu, ali kad vidite zašto sipaju brašno u toalet uradit ćete isto

Čišćenje kupaonice nije omiljena aktivnost. Najmanje popularno je čišćenje WC školjke, koje mnogi doživljavaju s odbojnošću. No, postoji jednostavan trik koji vam može olakšati čišćenje WC školjke. Sve što vam treba je brašno.

Osvježivači i dezinfekcija

Mnogi vjeruju da će mirisni gelovi ili slični proizvodi eliminirati potrebu za redovitim čišćenjem WC školjke. Iako će se vodokotlić aktivirati svaki put kad pustite vodu, stvarajući miris i djelomično dezinfekciju, nečistoće se i dalje nakupljaju. Ne postoji drugi način da ih uklonite osim temeljitim čišćenjem skupim kemikalijama. Međutim, u kuhinji imate sastojak koji vam može pomoći u čišćenju WC školjke.

Čišćenje WC-a brašnom

Ako pokušate očistiti WC s brašnom, otkrit ćete da imate jeftin alat pri ruci koji može ukloniti kamenac, tvrdokorne prljavštine, plijesan i bakterije. Možete koristiti bilo koje brašno, na primjer ono koje vam je dugo stajalo u otvorenoj teglici i upilo vlagu. Za nekoliko kuna možete očistiti WC bez zagađivanja okoliša.

Kako očistiti kupaonicu brašnom

Brašno se posipa po WC školjci na isti način kao šećer na keks. Nanesite ga na sve unutarnje površine. Zatim pripremite učinkovitu tekućinu i ulijte je u vodokotlić.

U jednu litru vode dodajte tri žličice limunske kiseline i dobro promiješajte. Posipajte WC školjku brašnom i poprskajte pripremljenom tekućinom. Ostavite da djeluje nekoliko sati, najbolje preko noći. Sljedeći dan samo pustite vodu. Brašno je abrazivno i zajedno s limunskom kiselinom uklonit će tvrdokorne prljavštine.

Prevencija kamenca

Ako imate problema s tvrdom vodom, vjerojatno se suočavate s kamencem u WC školjci. Možete ga spriječiti tako da svakodnevno posipate brašnom zidove toaleta. Ako ujutro WC školjku pospete brašnom i četkom utrljate po zidovima, kamenac se neće taložiti.

Brašno se također može koristiti za čišćenje:

– umivaonika
– zagorenih lonaca
– masnih mrlja na odjeći
– tuš kabine