Život

Ako imate ovaj broj u datumu rođenja onda čuvajte srce: Numerologija nam otkriva na koje organe trebamo obratiti pažnju

Zdravlje je dragulj našeg života koji često olako shvatamo, podrazumIJevamo i prepuštamo raznim okolnostima.

Međutim, to je onaj detalj koji pravi razliku, sa kojim jedino funkcionišemo konstruktivno i sa kojim lakše možemo da savladamo sve izazove na koje naiđemo.

Tada i radosne događaje slavimo punim plućima. Znamo da smo zdravi i da možemo sve o čemu maštamo.

Svaki datum rođenja je na svoj način poseban i može nam otkriti puno detalja o našem zdravlju. Ukoliko želite da saznate kakav tempo vam odgovara, da li postoji aspekt koji narušava vašu vitalnost i zdravlje, potrebno je sabrati sve brojeve iz datuma rođenja i svesti na jednocifren.

Dobijeni broj otkriva na šta je potrebno obratiti više pažnje i izbjeći eventualne zdravstvene tegobe.

Broj 1 – Sunčeva energija

Osobe sa ovim brojem treba da obrate pažnju na dinamiku i pokrete, jer velika potrošnja energije, malo sna i mnogo stresa mogu izazvati probleme sa cirkulacijom i kilogramima. Preporuka je više odmora, adekvatna ishrana sa voćem i povrćem žute boje, i izbacivanje belog šećera iz upotrebe.

Foto: Unsplash

Broj 2 – Mjesečeva energija

Osobe sa ovim brojem imaju sklonost ka problemima sa crijevima, grčevima, lošim snom i slabim varenjem. Stres može uzrokovati zdravstvene komplikacije, pa je važno izbjegavati ga. Unos magnezijuma i drugih vitamina je preporučljiv.

Broj 3 – Marsova energija

Broj 3 inicira česte sukobe i konflikte. Meditacija, yoga, zdrav san i ishrana mogu pomoći u regulisanju energije. Preporučuje se konzumiranje crvenog voća i različitih začina za postizanje ravnoteže.

Foto: Unsplash

Broj 4 – Merkur

Osobe sa ovim brojem imaju promenljivo raspoloženje koje može uticati na odnose sa okolinom i bliskim ljudima. Preporučuje se psihoterapija za jačanje mentalnog zdravlja i usvajanje pozitivnih stavova. U ishrani su važne žitarice.

Broj 5 – Jupiterova energija

Najveći neprijatelj zdravlja ovih ljudi je čest umor, brz ritam života i glavobolja. Redovan noćni san može smanjiti napetost i nervozu. Preporučuje se konzumiranje hrane ljubičaste boje.

Broj 6 – Venerina energija

Osobe sa brojem 6 mogu imati probleme sa plućima i povećanu osetljivost. Potrebno je provoditi više vremena na svežem vazduhu, izbegavati cigarete i zameniti slatkiše svežim voćem, posebno borovnicama i smokvama.

Foto: Unsplash

Broj 7 – Saturnova energija

Broj 7 ukazuje na probleme sa nervnom napetošću, živcima i kožom. Preporučuje se briga o koži, izbegavanje preteranog izlaganja suncu i konzumiranje pečurki. Meso treba svesti na minimum, a koristiti zelene jabuke, limune ili kruške.

Broj 8 – Uranova energija

Osobe sa ovim brojem mogu imati probleme sa žuči i jetrom, a kod žena i sa reproduktivnim sistemom. Postoji sklonost ka depresivnom raspoloženju, pa je odmor ključan. Preporučuje se konzumiranje zelenog povrća, crnog čaja i ribljeg mesa.

Foto: Unsplash

Broj 9 – Neptunova energija

Broj 9 govori o sklonosti ka alergijama, smanjenom imunitetu, povišenoj temperaturi i osipima. Osobe sa ovim brojem treba da izbegavaju tešku i masnu hranu, fokusirajući se na hranu bez viška masnoće. Preporučuje se uključivanje plodova mora, maslinovog ulja, ribljih jela, limuna i egzotičnog voća. Uravnotežen život bez stresa je od velike važnosti.