Novosti

Ovo ni iskusni vozači nisu znali: 13 trikova koji će vašu vožnju učiniti jednostavnijom

Svaki zaljubljenik u automobile koji poštuje sebe će tijekom godina prikupiti mnoštvo savjeta i trikova koji mu pomažu poboljšati iskustvo vožnje i održati svoj automobil u besprijekornom stanju uz minimalnu količinu truda. A kada iskusni vozači dijele takve tajne na internetu, oni koji su možda novi u igri brzo šire vijest.

Automobil možete otvoriti iz daljine tako da ključ prinesete glavi


Ovaj neobičan trik može vam pomoći da, primjerice, pronađete svoj automobil na parkiralištu. Samo podignite ključ do glave i radit će čak i na velikoj udaljenosti. Roger Bowley, fizičar sa Sveučilišta u Nottinghamu objašnjava da se u ovom slučaju naš mozak ponaša poput radio odašiljača, povećavajući snagu tipke za daljinsko upravljanje.

To se događa zbog interakcije između elektromagnetskih valova i vode u mozgu. Dakle, jednostavna boca vode može poslužiti u istu svrhu.

Kovanica pomoći će vam da odredite sigurnost svojih guma

Foto: Pixabay

Kako biste odredili razinu istrošenosti guma, okrenite novčić s portretom Abrahama Lincolna naopako i stavite ga u urez na gaznoj površini. Ako rub gume malo prekriva glavu, gume su u redu. Ako gumica jedva dodiruje ili čak ne dopire do dlake, onda su previše istrošene i treba ih zamijeniti.

Jednako tako, u Ujedinjenom Kraljevstvu upotrijebite kovanicu od 20 penija – ako greben ide skroz dolje u usjek gaznoga sloja, sve je u redu. Ako nije, razmislite o zamjeni gume.

Prozirni lak za nokte može poslužiti kao privremeno brzo rješenje za vjetrobransko staklo

Foto:Depositphotos.com

Ovaj savjet djeluje na istoj premisi kao i stari trik za uštedu hulahopki: nanesite prozirni lak za nokte na rub poderotine kako biste spriječili da konac “scuri”. Slično tome, kako biste spriječili širenje male pukotine na staklu, možete nanijeti malo laka za nokte na rubove. Ne zaboravite prethodno odmastiti površinu sapunicom ili otopinom za čišćenje.

Održavajte svoje držače za čaše čistima pomoću kutija za kolače

Foto:Depositphotos.com

Vađenje komadića smeća s teško dostupnih mjesta, poput držača za čaše, dosadan je i neugodan zadatak, pogotovo ako nemate automobilski usisivač. Silikonska futrola za muffine može riješiti ovaj problem. Stavite kutiju za muffine u držače za čaše i ona će pokupiti sve mrvice ili prolivenu tekućinu. Kasnije ga jednostavno izvadite, obrišite i spremni ste!

Jednostavna elastična traka može biti učinkovita zamjena za držač za telefon

Foto:youtube

Da biste napravili ovu napravu, jednostavno provucite gumicu kroz rešetku klima uređaja. Petlje bi trebale biti prilično čvrste na oba kraja. To vam omogućuje da prikladno postavite svoj telefon i koristite ga kao satelitsku navigaciju bez ometanja dok ste za volanom.

Ne zaustavljajte se na svojim prozorima kada koristite sredstvo za pranje stakla, možete ga koristiti i za čišćenje brisača

Foto:Depositphotos.com

Ako brisači vjetrobrana ne rade dobro – razmazuju prljavštinu i vlagu po vjetrobranu ili ostavljaju tragove za sobom, nemojte žuriti mijenjati brisače. Možda su samo prljavi i trebaju ih sami obrisati.

Krpa od mikrovlakana i sredstvo za pranje zaslona (vjerojatno imate bocu toga u prtljažniku) savršeno će obaviti posao. Ulijte malu količinu na krpu, savijte brisače i temeljito obrišite metlice kako biste uklonili svu prljavštinu, zatim obrišite papirnatim ručnicima, pazeći da više nema ostataka.

Kanta za otpatke u autu pomoći će vam da bude puno uredniji

Foto:Depositphotos.com

U pretinac za rukavice, stražnje sjedalo i cijeli interijer, naizgled se može skupiti smeće u tren oka. Kako bi stvari bile uredne, u svoj automobil možete ugraditi kantu za otpatke. Bilo koja rezervna posuda ili kutija će biti dovoljna, ali također možete kupiti posebno dizajnirane košare za otpad koje imaju praktične pričvršćivače tako da ih možete lako pričvrstiti na naslon sjedala.

Stvorite organizirano igralište za djecu pomoću tuš kabina

Foto:Depositphotos.com

Nekoliko plastičnih posuda različitih veličina s vakuumskim čašicama može vam pomoći organizirati sitnice koje su djeci potrebne na putu. Možete koristiti tuš kadice koje možete pokupiti u kupaonskom odjelu u supermarketu, koje se super lako pričvršćuju na prozor i jednako lako uklanjaju. Oni mogu držati bocu vode, grickalice, male igračke, bojice itd. Djeca mogu lako dohvatiti sve što im je potrebno, a uz malo sreće čak i pomoći da stvari budu uredne.

Koristite ovu dječju igračku za čišćenje središnje konzole

Foto:Depositphotos.com

Slime je izvrstan proizvod za čišćenje unutrašnjosti vašeg automobila. Zahvaljujući svojoj teksturi, prodire čak iu najteže dostupna mjesta, skupljajući mrvice i prašinu bez ostavljanja tragova. Može se koristiti za čišćenje ventilacijskih otvora, držača za čaše, ručki na vratima, gumba i drugih dijelova armaturne ploče i središnje konzole, kao i ručice mjenjača.

Možete napraviti vlastitu sluz miješanjem ljepila, sode bikarbone i tekućine za kontaktne leće.

Steknite osjećaj veličine vozila pomoću prazne plastične boce

Foto:Depositphotos.com

Jednostavan komad smeća može biti koristan alat koji će vam pomoći u punom treningu, pomoći vam da poboljšate svoje vještine parkiranja i izvodite složene manevre bez straha da ćete udariti u druge automobile, drveće ili stupove ograde. Jednostavno pronađite sigurno mjesto za vježbanje, zatim stavite bocu na pod i pokušajte hudarajući ga prvo lijevim kotačićem, a zatim desnim. Vrlo karakterističan zvuk škripanja signalizirat će da vam ide dobro (pa biste mogli razbiti prozor).

Nakon nekoliko pokušaja dobit ćete bolju predodžbu i počet ćete točno osjećati gdje su kotači postavljeni, što će vam pomoći da se naviknete na dimenzije automobila.

Sredstvo za dezinfekciju ruku pomoći će vam u borbi protiv smrznute brave

Foto:Depositphotos.com

Nošenje male bočice sredstva za dezinfekciju ruku na bazi alkohola nije dobro samo za borbu protiv bakterija. Može vam pomoći i u borbi protiv tvrdoglave zaleđene brave na vratima automobila. Sve što trebate učiniti je izliti sredstvo za dezinfekciju ruku izravno na bravu i lagano pomicati ključ. Smrznuta vrata će brzo popustiti.

Pasta za zube odlična je za čišćenje farova

Foto:Depositphotos.com

Prema entuzijastima automobila koji su isprobali ovaj jednostavan trik, radi iznimno dobro. Da bi farovi vašeg automobila sjajili kao da su novi, jednostavno se naoružajte starom četkicom za zube i pastom za zube. Temeljito ispolirajte prednja svjetla s malom količinom paste za zube, zatim je isperite vodom i obrišite.

Možete shvatiti jeste li na jednosmjernoj ili dvosmjernoj cesti, čak i ako ste promašili znak

Foto:Depositphotos.com

Ako ste promašili znak i ne možete shvatiti na kojoj se cesti nalazite (nema oznaka ili parkiranih automobila), pogledajte prometne znakove s obje strane ceste. Ako su svi okrenuti prema vama, put je jednosmjeran; ako su znakovi na strani suprotnoj od vas okrenuti od vas, tada ste na dvosmjernoj cesti.

Bonus: lifehack koji će dobro doći u ekstremnoj situaciji

Foto:Depositphotos.com

Jednom sam se vozio u blizini nekih farmi i primijetio sam da mi je temperatura motora prilično visoka. Zaustavljam se sa strane da se auto malo ohladi. Vlasnik farme je izašao vidjeti u čemu je problem i zajedno smo shvatili da je moj radijator imao rupu. Seljak dolazi s jednim kokošjim jajetom, razbija ga po autu, a žumanjak i bjelanjak stavlja u hladnjak.