Zanimljivosti

Kako su popularni proizvodi izgledali kada su prvi put lansirani, donosimo 10 najboljih!

CANON

Foto: Brigtside.me

Ovaj brend fotoaparata bukvalno je imao prilično skroman početak davne 1937. godine, Japan da ponovo osmisli fotografiju i s pravom, danas nakon svih ovih decenija, Canon ima rešenje za svaki problem fotografije. Međutim, kada je prvi put počelo, ovako je izgledalo. Moram prihvatiti da je ipak prilično elegantan!

HP LAPTOP

Foto: Brigtside.me

Laptopi su danas elegantni, šareni, a ovih dana možete čak i prilagoditi veličine ekrana. Međutim, ranije to nije bio slučaj. Prvi HP laptop koji je ikada izašao bio je prilično glomazna jedinica u stilu aktovke sa zaista sićušnim ekranom. Činilo se kao da su kompjuter i pisaći stroj nevoljno vjenčani i dobili su dijete!

VOGUE COVER!

Foto: Brigtside.me

Veliki novac ide u fotografisanje za magazine i stvari postaju nečuvene u svijetu mode, međutim, nije sve počelo tako. Jedan od najvećih brendova modnih i lifestyle magazina, Vogue, imao je prilično skromne početke, a moramo reći i sasvim viktorijansku temu za svoja snimanja!

COLGATE

Foto: Brigtside.me

Prije nego što su paste za zube nastale, to je bio zubni prah. Colgate, koji je savladao ovu umjetnost proizvoda za njegu zuba od 1873. godine, već je išlo prilično glatko u ovom svijetu. Ambalaža je bila super, moramo prihvatiti, zar ne?

ZAŠTITA

Foto: Brigtside.me

Ova zaštitna kontracepcija je potreba sata u većini gusto naseljenih nacija. Međutim, danas izgleda mnogo bolje od onoga što je izgledalo 1600-ih. Očigledno, prvo je napravljen u Švedskoj od ovčje kože i morao se kuhati u vrućoj vodi kako bi se spriječile venerične bolesti!