Zanimljivosti

Kako su popularni proizvodi izgledali kada su prvi put lansirani, donosimo 10 najboljih!

Evolucija je stalna pojava. Ako se to može dogoditi kod ljudi, zamislite brzinu kojom bi se stvari koje su stvorile ljudi mogle evoluirati. Svake godine brendovi lansiraju noviju ažuriranu verziju svojih proizvoda i većina nas je uvijek zainteresovana za nadogradnje, ako ne želi da ih kupi. Međutim, nakon godina nadogradnje i razvoja, zaboravljamo kako je proizvod zapravo izgledao kada je počeo. Evo deset proizvoda čije će vas originalne verzije oduševiti!

FORD AUTO

Foto: Brigtside.me

Prvi Fordov automobil bio je karavan sa zaista velikim točkovima i prilično elegantnom konstrukcijom. I danas, Ford, kao brend, vjeruje u moderne automobile, ali malo nas vjeruje da je tako mega proizvođač automobila prvi započeo svoj posao!

SAMSUNG TV

Foto: Brigtside.me

Samsung je jedan od najpoznatijih brendova elektronike na svijetu. Od televizora do mobilnih telefona, ovi momci praktički stvaraju sve. Današnji Samsung televizori su prešli na fine LED-ove sa punim HD iskustvom, međutim, to nije bio slučaj kada su prvi put predstavljeni 1976. godine u Koreji. Ovaj TV sa kutijom pod nazivom P-3202 bio je naširoko prodavan u Seulu!

MICROSOFT

Foto: Brigtside.me

Ako već neko vrijeme koristite računare i radite na Windows-u, vjerovatno ste s vremena na vrijeme vidjeli ažuriranja Microsofta. Ali zamislite da je u nekom trenutku ovaj softverski interfejs izgledao šareno kao ova slika. Mogla bi posramiti svaku dugu!

SIEMENS MOBILE!

Foto: Brigtside.me

Nazvan Siemens Mobiletelefon C1, ovaj prenosivi telefon bio je fascinantan za većinu ljudi. Lansiran 1985. godine, a ubrzo nakon toga stekao je slavu. Godinama razvoja i testiranja kasnije, mobiteli zapravo izgledaju kao onaj koji možda držite dok ovo čitate!

IKEA

Foto: Brigtside.me

Ko ne voli IKEA-u? Pa, ova mega prodavnica namještaja – višenamjenska je počela sa radom 1940-ih da bi osnivač Ingvar Kamprad mogao publici predstaviti namještaj koji se samostalno sklapa. Tada je ovo bio jedan od prvih kreativaca koje je kompanija ikada objavila. Danas, IKEA-ini modeli oglašavanja prešli su s ovih jednostavnih stilova na šik i preko većine društvenih, mobilnih platformi za reklame.

Nastavite čitati na stranici 2.