Zanimljivosti

10 svakodnevnih stvari koje koristimo, a nismo znali njihovu pravu svrhu

4. Boot loops

Kevin Spencer / Flickr

Petlje na poleđini vaših čizama nisu tu samo kao modni izraz ili da vam pomognu da navučete cipele. Također ih možete objesiti na udicu ako se trebaju osuše ili umotajte svoje pertle kroz njih i zavežite ih oko gležnja, što je vrlo korisno kada planinarite.

3. Zviždaljka za ruksak

Foto: Seibuh / reddit

Mnogi ruksaci, uglavnom oni namijenjeni za korištenje na otvorenom ili planinarenju, imaju zviždaljke ugrađene u remenje na prsima. Mogu vam dobro doći ako se nađete u teškoj situaciji i trebate privući nečiju pažnju ili biti spašeni. Potražite male oznake koje liče na uduvavanje zraka.

2. Rupa u sudoperu

Image by Pexels from Pixabay

Svi imamo barem jedan od ovih u sudoperu kod kuće, i mogli bismo pomisliti da je beskorisno, ali služi svrsi – 2 upotrebe, da budemo precizni. Prvi je da spriječi prelijevanje, a drugi da pomogne zraku da izađe kroz njega.

1. Fioka pećnice

Foto: Chris Winters / Flickr

Mnogi od nas mogu staviti stvari poput tiganja i poslužavnika u ladicu koja se nalazi na dnu naših pećnica, a na nekim modelima to je upravo to – ladica za odlaganje. Ali mnoge ladice pećnice su zapravo namijenjene održavanju vaše hrane toplom prije nego što je pojedete.