Zanimljivosti

10 fotografija koju na prvu izgledaju normalno, ali pozadina je itetkako zastrašujuća!

Naizgled nevine fotografije mogu biti mnogo više uznemirujuće nego što mislite. I to pokazuje koliko je važan kontekst i da nikada ne bismo trebali suditi o knjizi (dobro, u ovom slučaju, fotografiji) po naslovnici. Postoje tajne skrivene iza slatkih osmjeha i mnogo kostura u ormarima sretnih ljudi. I ne zaboravite da se čak i zlobnici smiju i zabavljaju.

Redditor KermitTheFraud92 pokrenuo je fascinantnu temu na r/AskReddit o skrivenim stranama ‘normalnih’ fotografija. Zamolili su ljude da podijele slike koje imaju nevjerojatno uznemirujuću pozadinsku priču, a one su toliko tamne da bi vas mogle držati budnima noću.

Malo upozorenje: neke od ovih priča mogle bi biti previše za neke od vas. Čitajte na vlastitu odgovornost.

1 Ova fotografija možda isprva ne izgleda previše

Foto: Reddit

Sada, pogledajte tipa u pozadini, gore lijevo. Pogledajte što je u pozadini, gore desno.

To je Čovjek tenk iz masakra na trgu Tiananmen. Za koje se mislilo da se radi o studentu Wangu Weilinu, ova je fotografija snimljena nekoliko minuta prije nego što je postala poznata.

Nitko ne zna što se dogodilo Weilinu. Možda je pogubljen, možda je još uvijek u zatvoru, možda je pobjegao u drugu zemlju.

2. 

Foto: Reddit

Ove fotografije osoblja Auschwitza kako uživaju u ugodnim slobodnim danima uvijek će ostati u meni. Izgledaju kao logorski savjetnici, ali njihov posao je ubijanje ljudi na užasne načine, a oni su uživali u tome. Najvjerojatnije je oduzelo živote neposredno prije ili nakon snimanja fotografija.

3 Židovska djeca koja se drže za ruke dok nesvjesno hodaju u smrt u plinskim komorama u Auschwitzu

Foto: Reddit

Redditor KermitTheFraud92 je bio vrlo otvoren da oni “ne mogu baš preuzeti zasluge” za pitanje koje su objavili na r/AskReddit. Inspirirani su drugim sličnim pitanjima, koja su ranije postavili drugi korisnici stranice. “Vidio sam slična pitanja postavljena na sub u prošlosti i uvijek su davala dobre rezultate. Uvijek je zanimljivo postavljati ih svakih nekoliko godina jer možete dobiti drugačije rezultate, pa čak i nove”, rekli su za Bored Pandu.
Po mišljenju redditora, nit se dopala ljudima zbog toga koliko je tema bila zanimljiva. “Prilično sam preplavljen odgovorima i još uvijek ih moram sam sve proći”, rekli su da su dobili puno povratnih informacija od drugih redditora.

4 Ovo je slika Gameshowa iz ere 1970-ih, The Dating Game

Foto: Reddit

Zaokruženi čovjek je serijski ubojica Rodney Alcala. Do tog pojavljivanja u emisiji silovao je nekoliko žena i ubio najmanje jednu.

Foto: Reddit

Samo nekoliko astronauta koji poziraju u nultoj gravitaciji sretni što imaju tako nevjerojatnu priliku, kao što astronauti često čine. U međuvremenu nemaju pojma da je njihov space shuttle nepopravljivo oštećen i da će zapravo biti mrtav za nekoliko dana tijekom ponovnog ulaska (koji se do tada smatrao “sigurnim”).

To je posada za Columbiju za one koji ne znaju, čije su pločice prilikom lansiranja shuttlea u svemir oštećene pjenom. Nitko nije znao kolika je šteta dok se nije raspala.

Nastavite na sljedećoj stranici: