Zanimljivosti

10 fotografija koju na prvu izgledaju normalno, ali pozadina je itetkako zastrašujuća!

6 Otac i kći u Omaghu, Sjeverna Irska

Foto: Reddit

Prema mišljenju KermitTheFraud92, mi “definitivno” ne možemo odrediti kakva je osoba doista samo na temelju njezinih fotografija. Fotografija “može dati natuknice i što ne, ali nikada ne možete doista reći kakva je osoba samo na temelju fotografije.” Redditor je istaknuo da istina može biti nevjerojatno uznemirujuća kada je saznate: “Neke od tih fotografija prikazuju ljude kako se smiješe u kameru kada su prije nekoliko minuta upravo ubili voljenu osobu.”
Nit Redditora Kermita gotovo je odmah postala viralna. Pitanje je dobilo više od 57,2 tisuća pozitivnih glasova i dobilo je toliko nagrada da je proglašeno objavom s najboljim nagradama. Tema je imala gotovo 17 tisuća komentara u vrijeme pisanja. I to ne čudi jer je tema apsolutno fascinantna. Privlači vas i ne želi vas pustiti. Baš kao i ponor.

7 Ova fotografija me ježi

Foto: Reddit

John Lennon je samo nekoliko sati prije ubojstva potpisao autogram svom ubojici Marku Chapmanu i potom ga upitao “Je li to sve?”. Chapman je čak imao i pištolj uperen u to vrijeme.

8 Hartley violina

Foto: Reddit

Ovo je Hartley violina, u vlasništvu Wallacea Hartleya, voditelja benda i glavnog violinista na Titanicu. Bio je to onaj koji je nosio sa sobom i svirao ga one noći kad je brod potonuo. Preživjeli su izvijestili da su vidjeli Hartleya i njegov bend na palubi broda tijekom potonuća, kako sviraju kako bi umirili putnike dok su se ukrcavali u nedovoljne čamce za spašavanje. Hartley i svi članovi benda poginuli su u potonuću. Imamo njegovu violinu jer u nekom nepoznatom trenutku prije njegove smrti, Hartley je spremio violinu natrag u kutiju s monogramom na sigurno. Tako ga je pronašao, kako pluta u polju krhotina, jedan od brodova poslan da izvuče tijela iz olupine. Uspjeli su je identificirati kao Hartleyjevu zbog ugravirane mjedene pločice, a vraćena je njegovoj zaručnici, koja ju je čuvala do svoje smrti. Njezina ga je obitelj ovjerila i prodala za 1,6 milijuna dolara organizaciji koja skuplja artefakte Titanica.”

9 Duh stoji za fotografijom

Foto: Reddit

Genie je bila ‘divlje’ dijete. Cijelo djetinjstvo bila je vezana za stolicu u sobi i kažnjavana kad je stvarala buku.

Pronađena je, spašena, pokušali su je naučiti govoriti i zapravo je uspjela malo naučiti komunicirati. Prema onome što sada znamo, bila je znatiželjna, inteligentna i željna učenja. Njezin je mozak doslovno promašio prozor za učenje jezika.

Kermitova nit dotiče mračnu stranu čovječanstva i dokazuje da ne bismo uvijek mogli prepoznati potpuna čudovišta. Jer izgledaju i ponašaju se poput nas. Jer djeluju potpuno normalno. I tek nakon što saznate da gledate fotografije ubojica i otmičara, počinjete tražiti bilo kakve naznake da ispod te nevine vanjštine i prijateljskih fasada leže srca i duše ispunjene zloćom i čistim zlom.

Unatoč činjenici da su se neki psihopati uklopili u društvo poput vuka u janjećoj koži, postoje neki suptilni znakovi na koje biste trebali obratiti pažnju. Ipak, imajte na umu da nije svatko tko je zao psihopat i da nije svaki psihopat nužno zao. Međutim, psihopati skreću prema manipuliranju i ranjavanju drugih, nedostajući im empatije za svoje bližnje.

10.Američki fizičar Harold Agnew

Foto: Reddit

Ovo je fizičar Harold Agnew koji drži nuklearnu jezgru atomske bombe Fat Man, koja je bačena na Nagasaki 1945.

Bomba je na kraju ubila oko 80.000 ljudi, od kojih su mnogi umrli od dugotrajnih posljedica koje je bomba izazvala, poput radijacijske bolesti i leukemije.