Zanimljivosti

MELEM OD OVE BILJKE “ČISTI” MODRICE: Najdjelotvornija maska koja se lako pravi

Modrice su vrlo česta pojava na rukama i nogama. One se obično javljaju kada dođe do traume ili udarca u tkivo ispod kože, zbog čega se krvne žile kidaju i krv se nakuplja ispod kože.

Modrice na rukama i nogama mogu biti posljedica mnogih faktora, uključujući povrede tijekom sporta, nespretnost ili padove. One se također mogu pojaviti kao nuspojava nekih lijekova ili kao simptom nekih medicinskih stanja, poput problema s krvarenjem.

Ako vam se često pojavljuju modrice, moguće je da nedostaje neki nutrijent u vašoj prehrani, poput vitamina C, K ili B12. Stoga bi bilo dobro provjeriti svoju prehranu i razmotriti uzimanje dodataka prehrani kako biste osigurali adekvatnu razinu ovih nutrijenata.

Foto: Pexels.com

Kada se pojavi modrica, važno je odmah primijeniti hladni oblog na područje kako bi se smanjilo oticanje i bol. Također je važno izbjegavati fizičku aktivnost na tom području kako bi se spriječilo daljnje oštećenje tkiva. Ako je modrica veća ili se javlja u kombinaciji s jakom boli, treba potražiti liječničku pomoć.

U slučaju da se modrice javljaju bez ikakvog vidljivog razloga ili se često ponavljaju, važno je potražiti savjet liječnika kako bi se isključili mogući medicinski uzroci. Liječnik također može preporučiti testove krvi kako bi se utvrdilo postoji li nedostatak nekog važnog nutrijenta ili problem s krvarenjem.

Ukratko, modrice na rukama i nogama su vrlo česta pojava i obično su posljedica udaraca ili traume. Važno je brzo reagirati i primijeniti hladni oblog kako bi se smanjio otok i bol. Ako se modrice često javljaju ili su velike, potrebno je posjetiti liječnika kako bi se isključili mogući medicinski uzroci i pružila odgovarajuća terapija.

PRIRODNI MELEM

Postoje i prirodni melemi koji mogu izliječiti modrice, a kao najdjelotvorniji se pokazao melem od krompira.

Foto: Pixabay

Da biste se riješili modrica na tijelu, slijedite ovaj recept: Prvo, skuhajte krompir zajedno sa korom, nakon što se skuha, ogulite ga i gnječite. Zatim dodajte kašiku meda u smjesu i pomiješajte s malom količinom mlake vode dok ne dobijete gustu kašu. Nanesite masku na modricu i pustite da djeluje oko 15 minuta. Ponavljajte postupak sedam dana, a modrica će se smanjiti i na kraju nestati.