Novosti

Ovu su 3 najveća ženska straha, nisu bezazleni!

Često se navodi da strah nije vezan uz spol te da ga muškarci i žene mogu jednako osjećati. Međutim, neki strahovi mogu biti izraženiji kod žena. Evo tri stvari koje najviše plaše žene.

1. Osamljenost

Ovaj strah posebno je čest kod žena u srednjim godinama. Još od djetinjstva uče nas da žene ne bi trebale biti same u starijoj dobi. Očito su poslijeratna vremena ostavila svoj trag. Tada je bilo teško pronaći muškarce, preživjeti i oporaviti se gospodarski, pa su naše bake razvile strahove koji su se prirodno prenijeli na nas. Mnoge djevojke danas imaju snažnu želju da se što prije udaju, samo da ne budu same. Teško je zamisliti koliko žena pati u nesretnim brakovima iz istog razloga – samo da ne budu same.

2. Starenje

Foto: Pixbay

Ovaj strah često je povezan s prethodnim – strahom od samoće i gubitka zanimanja kod muškarca. No, nažalost, bolno trčanje za mladošću ima suprotan učinak.

3. Strah od izbora

Foto: Pixbay

Ovaj strah također je jedan od najdominantnijih. Mnoge žene stalno se žrtvuju ili često odustaju. No, preuzimanje odgovornosti za sebe i vlastiti život, zapravo, predstavlja izbor kojega se mnoge boje. Zato godinama, pa čak i desetljećima, žive u stanju mirovanja, ne poduzimajući konkretne korake za promjenu svog života. Samo čekaju čudo ili da drugi donesu odluke umjesto njih. Zamislite samo koliko ih ti strahovi ograničavaju i sprječavaju da grade život onako kako žele, prisiljavajući ih na polovičan način življenja.