Život

Pojedite samo 4 badema dnevno i gledajte OVE promjene na vašem tijelu!

Zvuči izuzetno jednostavno da bismo mogli zapaziti neku promjenu, zar ne? Ipak, ta promjena postoji i to u mnogo većem obimu nego što biste mogli pretpostaviti. Vaša kosa će se transformirati, vaše lice će se osvježiti…

Bademi se smatraju bogatim izvorom vitamina i drugih esencijalnih elemenata koji pružaju našem organizmu potrebne hranjive tvari i čine nas vitalnim. Prirodni, neslani bademi ne samo da su ukusna i hranjiva grickalica, već su i prepuni raznovrsnih zdravstvenih dobrobiti. Čak i nekoliko komada dnevno može značajno doprinijeti zdravlju srca i smanjenju rizika od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, oni pomažu u suočavanju s oboljenjima poput dijabetesa i Alchajmerove bolesti, prenosi krstarica.com

Ako svakodnevno konzumirate bademe, unosite ključne hranjive sastojke – poznato je da su bogati vitaminom E, kalcijumom, magnezijem i kalijem. Takođe su izuzetno vrijedan izvor bjelančevina i vlakana, s minimalnom količinom šećera. Bademi su takođe bogati nezasićenim mastima i ne sadrže holesterol ni sol. U usporedbi s drugim vrstama orašastih plodova, bademi su najbogatiji izvor riboflavina (vitamin B2) i niacina (vitamin B3).

Pogledajte što će se dogoditi vašem tijelu ako konzumirate četiri badema svakodnevno…

Smanjuje razinu lošeg kolesterola

Bademi su najpoznatiji po svojoj sposobnosti da smanje razinu štetnog kolesterola. Ako imate povišenu razinu kolesterola, razmislite o povećanju unosa badema na 20-30 komada dnevno.

Zdrava kosa

Bademi sadrže niz vitamina koji su ključni za poticanje rasta kose i općenito jačanje njezine strukture. Magnezij i cink potiču rast kose, dok vitamin B pruža kosi sjaj i dugotrajnost.

Prevencija srčanih bolesti

Bademi su obogaćeni antioksidansima, mononezasićenim masnoćama, magnezijem i bakrom – sastojcima koji su izuzetno korisni za zdravlje srca i krvnih žila. Konzumacija badema sa ljuskom pomaže u prevenciji ishemijskog srčanog udara i drugih kardiovaskularnih problema. Ovo je jedna od najvažnijih zdravstvenih prednosti redovnog konzumiranja badema.

Smanjuje nastanak bora

Mangan u bademima potiče proizvodnju kolagena – bjelančevine odgovorne za elastičnost kože. Takođe, bademi su bogati vitaminom E, antioksidansom koji se bori protiv znakova starenja.

Podstiče ravnotežu crijevne flore

Ljuska badema sadrži probiotike koji su ključni za rast i razmnožavanje korisnih bakterija u crijevima. Neravnoteža crijevne flore može dovesti do simptoma kao što su bolovi u trbuhu, loš zadah i probavne smetnje. Zato se preporučuje svakodnevna konzumacija badema.

Podržava mršavljenje

Unos badema može potaknuti smanjenje unosa ugljikohidrata tokom dana, normalizirati metabolizam i pomoći pri gubitku težine. Takođe, vlakna koja se nalaze u bademima pružaju osjećaj sitosti. Ovo je jedna od najvažnijih zdravstvenih prednosti badema za naše tijelo.

Možda će vas zanimati:

Stavite luk blizu svog kreveta na jednu noć, kad se probudite nećete moći vjerovati

Zašto se osjećamo kao da padamo dok tonemo u san?

Poboljšava moždanu aktivnost

S obzirom na to da bademi sadrže vitamin E, to može poboljšati memoriju (pod uvjetom da ih konzumirate redovito). Osim toga, ovi orašasti plodovi usporavaju starenje mozga.

Smanjuje rizik od raka debelog crijeva

Redovna konzumacija badema znatno smanjuje vjerojatnost nastanka lezija koje dovode do raka debelog crijeva. Stoga, redovito konzumiranje badema može značajno smanjiti rizik od ovog oblika karcinoma.

Podupire borbu protiv žučnih kamenaca

Bademi su povezani s manjom vjerojatnošću nastanka žučnih kamenaca. Naime, to je zbog činjenice da bademi smanjuju razinu lošeg kolesterola i imaju blagotvorno djelovanje antiok